Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Onderwerp Auteur
Berichten: 41272
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

DNS-verkeer versleuten met DNSCrypt

di 19 feb, 2013 12:35:31

Middels het programma DNSCrypt is het mogelijk om het verkeer via het Domain Name System (DNS) te versleutelen waarbij het programma actief is tussen de DNS-server en de gebruiker. "Dat betekent dat je meer privacy en veiligheid hebt en dat niemand kan zien wat je online doet". DNSCrypt beschermt echter niet de verbinding die je browser daarna opzet met de betreffende website, daarvoor is namelijk HTTPS bedoeld.
Doordat de communicatie tussen computers en de OpenDNS-servers wordt versleuteld kan onder meer worden voorkomen dat bij een surfsessie derden meekijken en MITB/MITM (Man In The Browser & Man In The Middle) aanvallen uitgevoerd kunnen worden door middel van kapen van de DNS-server.

Wat is DNS?
DNS (Domain Name System) is een client-server-systeem, waarbij de gebruiker door middel van het DNS-protocol een aanvraag doet bij de DNS-server en de DNS-server hier weer op antwoord dit word ook wel 'lookup' / 'reverse-lookup' genoemd, de gevraagde domeinnamen worden namelijk omgezet in IP-adressen.
Meer informatie over DNS en aanverwante artikelen kunt u nalezen op de onderstaande links.

DNSCrypt installeren
Het programma DNSCrypt is te downloaden van de website opendns.com, met enkele muisklikken installeert u dit programma en zodra de installatie gereed is zal er in de taakbalk "Systemtray" een pictogram van DNSCrypt verschijnen, wanneer deze groen is betekent dat als het DNS-verkeer wordt versleutelt.

Afbeelding

Veiligheid?
DNSCrypt is ideaal om samen met DNSSEC (Domain Name System Security Extensions) Validator te gebruiken, DNSSEC biedt dan namelijk de authenticatie zodat de gebruiker weet dat de verstrekte DNS-gegevens betrouwbaar zijn en DNSCrypt is dan verantwoordelijke voor de versleuteling van de DNS records.

Vragen en problemen
Mocht u vragen hebben omtrent DNSCrypt of tegen problemen aanlopen dan kunt u voor hulp terecht op ons forum in de sectie Beveiliging & Privacy
Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast