Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Onderwerp Auteur
Berichten: 41272
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

Ransomware verwijderen met HitmanPro Kickstart

di 04 dec, 2012 08:16:58

HitmanPro.Kickstart is een onderdeel van HitmanPro dat ontwikkelt is voor systemen die vergrendeld zijn door "ransomware" of andere malware die bijvoorbeeld het uitvoeren van anti-malware software belemmeren. HitmanPro Kickstart maakt het mogelijk om het systeem vanaf een USB-stick op te starten en te controleren op aanwezigheid van malware.
Ook systemen waarbij het opstarten in Windows onmogelijk wordt gemaakt biedt HitmanPro.Kickstart een uitkomst, op de onderstaande twee links vind u de uitgebreide handleidingen van HitmanPro en HitmanPro.Kickstart.

1. HitmanPro.Kickstart USB-stick aanmaken
Download "HitmanPro" via de onderstaande link bijvoorbeeld naar het bureaublad.
 • HitmanPro downloaden. (Kies hier de 32 of 64 bit versie).
 • Dubbelklik op HitmanPro36.exe of HitmanPro36_64.exe om het programma op te starten.
 • Klik in het beginscherm op de "Kickstartknop" zoals u kunt zien in het onderstaande rode kader.
  Afbeelding
 • Indien er reeds een USB-stick is aangesloten zal HitmanPro Kickstart deze automatisch herkennen en weergeven.
 • Klik deze USB-stick éénmaal aan waarna u de keuze krijgt om Kickstart te installeren op de USB-stick.

 • Voordat HitmanPro.Kickstart wordt geïnstalleerd wordt de USB-stick opnieuw geformatteerd.
  Waarschuwing! Bij het opnieuw formatteren gaan alle gegevens verloren die op de USB-stick zijn opgeslagen.


 • Nadat de HitmanPro Kickstart USB-stick is aangemaakt zal deze automatisch “veilig verwijderd” worden van het betreffende systeem waarop deze is aangemaakt, u kunt de USB-stick nu niet openen voordat u deze opnieuw aansluit.


2. HitmanPro Kickstart (BIOS Boot Selector)
De meeste moederborden zijn tegenwoordig uitgerust met de zogenaamde "BIOS Boot Selector" waarmee u kunt kiezen van welk medium de computer dient op te starten, in de meeste gevallen kunt u de BIOS Boot Selector starten als u bij het BIOS scherm op F10 of F11 drukt.
In dit menu worden meerdere opties weergegeven, al uw aangesloten harde schijven CD-DVD drives en de mogelijkheid om vanaf een USB- stick op te starten.
Mocht deze optie om welke reden dan ook niet functioneren kunt in de BIOS zelf instellen dat de computer op dient te starten vanaf een USB-stick, hoe u dit kunt doen staat hieronder beschreven.

2.1 USB-stick als 'first boot device' instellen in de BIOS.
Om te kunnen booten van een USB-stick moet het USB-device ingesteld zijn als eerste opstartmedium (first bootdevice). Deze opstartvolgorde kan je wijzigen / instellen in het BIOS.
Hoe je dit juist doet hangt af van de gebruikte BIOS.
 • Indien de pc niet start van de USB-stick, herstart je de computer.
 • Druk bij het starten van de computer onmiddellijk op de toets die nodig is om in het BIOS setup programma te komen. Meestal is dit F2, F10, F12 of de DEL toets. Op sommige computers kan het ook een andere toets zijn, maar dan zie je dit verschijnen in het opstartscherm wanneer je de computer opstart.
 • In het BIOS kan je via de tab-toets en de pijltjes-toetsen navigeren. Via de Enter-toets kan je de wijzigingen bevestigen.
 • Zoek waar je de opstartvolgorde kan wijzigen. Dit wordt aangeduid als Boot, Boot Order, Boot Options, Boot Sequence e.d.
 • Zorg dat het USB-device als eerste ingesteld staat. (first bootdevice)
 • Wanneer dit gebeurd is ga je naar het menu Exit en kies je voor Exit and save changes.
 • De computer moet nu kunnen starten van de USB-stick.

Afbeelding


3. HitmanPro Kickstart (uitvoeren)
Als het systeem eenmaal van de USB-stick is opgestart krijgt u een boot-menu te zien met twee opties. Standaard kiest u hier de optie 1. Bypass Master Boot Record [default] kiest u geen optie dan zal het systeem na 10 seconden vanzelf met de default instellingen opstarten.
Optie 2. Regular boot (when bypass did not work) gebruikt u wanneer het systeem voorzien is van een thirdparty bootloader zoals bijvoorbeeld de GRUB boot-loader.

Afbeelding


Nadat u de keuze hebt gemaakt in het scherm van HitmanPro Kickstart is het mogelijk dat u van Windows een melding krijgt dat Windows niet goed kon worden gestart, in dit scherm kiest u de optie Windows normaal starten.Dit heeft verder geen invloed op de werking van HitmanPro Kickstart.

Indien u geen gebruik maakt van het automatisch aanmelden bij Windows krijgt zoals u gewend bent het inlogscherm te zien met de aanwezige gebruikers.

Afbeelding


Indien u niet inlogt met één van de aanwezige gebruikers en langer dan 15 seconden wacht zal HitmanPro Kickstart vanzelf opstarten zoals u kunt zien op de onderstaande afbeelding.

Afbeelding


Klik in dit scherm op "Next / Volgende", hierna kunt u aangeven of u eenmalig het systeem wilt scannen of HitmanPro op de computer wilt installeren.
Klik nogmaals op "Next / Volgende" waarna HitmanPro direct het systeem gaat scannen.
Wanneer de scan gereed is krijgt u een overzicht van de gedetecteerde items, zoals u kunt zien op de onderstaande afbeelding.

Afbeelding


Klik in dit scherm op volgende om de gedetecteerde items te verwijderen.
Onderin het scherm vindt u de optie "Logbestand opslaan / save log" klik hier op en sla het logbestand van HitmanPro bijvoorbeeld op het bureaublad op.
Klik nogmaals op volgende, waarna u de mededeling te zien krijgt om het systeem opnieuw op te starten.

Afbeelding


Voor verdere hulp en ondersteuning bij het verwijderen van malware kunt u terecht op ons forum in de sectie Malware en virusinfectie problemen (HijackThis / DDS logs)
Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast