Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Onderwerp Auteur
Berichten: 41274
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

Pas op voor Phishing berichten

za 18 dec, 2010 14:04:31

Phishing is een vorm van internet oplichting (fraude), met valse e-mailberichten en websites die er vertrouwd uitzien wordt er getracht 'logingegevens' en andere persoonlijke informatie te achterhalen.
Dit gebeurt vaak op hele slinkse manieren, zoals bijvoorbeeld e-mailberichten waarin u gevraagd wordt uw inloggegevens te verifiëren, in deze gevallen wordt u vaak naar een valse (clone) website gestuurd, zodra u uw gegevens hier hebt ingevoerd zijn deze in de handen van de kwaadwillende met alle gevolgen van dien.

Geef dus nooit zomaar een antwoord op e-mailberichten waarin u gevraagd wordt vertouwelijke (persoonlijke) informatie te verstrekken.
Als u twijfels heeft over de betrouwbaarheid van een email kunt u beter eerst contact opnemen met het betreffende bedrijf of de dienst waarover de email gaat.

Naast het alert zijn bij reageren op dit soort berichten, is het ook van belang dat u oppast bij het klikken op links in deze berichten, bij 'Phishing' berichten worden vaak ook verkorte URL's gebruikt, waarbij u niet gelijk kunt zien waar de link u naar toe stuurt, Lees hier meer over de gevaren van verkorte URL's

Weetjes over 'Phishing'
  • Gerenommeerde banken, creditcardmaatschappijen en andere legitieme bedrijven vragen u nooit per e-mail om persoonlijke gegevens zoals creditcardnummer of wachtwoorden.
  • Phishing e-mails spelen vaak in op de gebruiker met belangrijk lijkende mededelingen, zoals het verifiëren van uw gegevens, het updaten van accounts of op een andere dringende redenen om zo snel mogelijk te reageren.
  • Phishing e-mails zijn meestal niet persoonlijk gericht, maar vaak in het algemeen als Beste Klant, Dear Custumor, maar ook bij wel persoonlijk gerichte e-mails moet u natuurlijk voorzichtig zijn.
  • Phishing e-mails en URL-Spoofing, hierbij wordt er gebruik gemaakt van look-a-like URL's die verdacht veel op de vertrouwde URL's lijken.
  • Phishing e-mails bevatten veelal spellings- of grammaticafouten, aan de hand hiervan moet er eigenlijk al een alarm bel gaan rinkelen dat er iets niet klopt.

Phishing & identiteitsfraude
Online identiteitsfraude kan een oorzaak zijn van 'Phishing', zodra u bijvoorbeeld uw inloggegevens op een Phishing website hebt ingevoerd zijn deze bekend bij de kwaadwillende zoals eerder als is gemeld.
Met deze gegevens kan uw online-identiteit dus heel eenvoudig misbruikt worden, met b.v. Paypal of andere online betaaldiensten kunnen de kwaadwillende eenvoudig op uw kosten producten bestellen.
Ook kan bijvoorbeeld uw e-mailaccount ge(mis)bruikt worden voor het versturen van spam.

Phishing voorbeelden

Veilig internetbankieren
Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten