G DATA BankGuard

Stel hier uw vragen over gratis virusscanners, internet security software & malware- en ransomware preventie.
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41924
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 2
Ontvangen likes: 4
Contacteer:

#1

17 mei 2014 12:58

G DATA BankGuard is standaard is alle beveiligingspakketten aanwezig en biedt extra bescherming met betrekking tot het internetbankieren en online winkelen. Gezien de huidige malware-varianten en dan met name de "bankingtrojanen" die als voornaamste doel hebben om financiële transacties te manipuleren, persoonlijke gegevens en bank- en creditcardgegevens te achterhalen is een dergelijke beveiliging natuurlijk geen overbodige luxe. G DATA BankGuard is een onderdeel van de "Webbeveiliging" en de "Browserbeveiliging" en biedt preventief bescherming bij het internetbankieren en online winkelen.

Voorheen was G DATA BankGuard een losstaand beveiligingspakket wat zich als BHO (Browser Helper Object) in Internet Explorer plaatste en als extensie c.q. add-on in andere browsers. Maar in de huidige beveiligingspakketten van G DATA is deze proactieve bescherming geheel geïntegreerd, en werkt het geheel op de achtergrond en behoeft geen verdere configuratie wat het uiteindelijke gebruikersgemak ten goede komt.

Na de installatie van het betreffende beveiligingspakket van G DATA is de BankGuard-functionaliteit standaard actief, en dit kunt u controleren via Instellingen -> AntiVirus - > Webbeveiliging. Aanvullend op de bescherming bij het internetbankieren en online winkelen is de "Webbeveiliging ook voorzien van een functionaliteit met betrekking tot het detecteren van keyloggers en het voorkomen dat kwaadaardige software uw toetsaanslagen kunnen registeren.

Afbeelding
Plaats reactie

Terug naar “Antivirus- en beveiligingssoftware”