1
In ieder beveiligingspakket van G DATA is de Autostart Manager aanwezig, hiermee kunt u programma's en applicaties vertraagd laten opstarten. Heel veel software is uitgerust met een onderdeel wat automatisch opstart met Windows, en deze kunnen het opstartproces van Windows aanzienlijk vertragen. Middels de aanwezige Autostart Manager in de beveiligingspakketten van G DATA kunt u de automatisch opstartende programma's eenvoudig beheren en vertraagd laten opstarten of geheel uitschakelen zodat deze niet meer gestart worden.

Hoe weet u nu welke programma’s u wel en niet kunt uitschakelen en of vertraagd kunt laten opstarten? Op het internet zijn diverse websites met een database waarin u dit soort informatie kunt opzoeken zoals bijvoorbeeld de website www.systemlookup.com of de database van www.bleepingcomputer.com.
  • Y = Normaal / veilig, mag blijven staan.
  • N = Niet vereist bij opstarten, kan uitgeschakeld worden.
  • U = Gebruikerskeuze, u bepaald zelf of u dit wel of niet gebruikt.
  • ? = Onbekend.
  • X = Malware, spyware, adware etc..
In het laatste geval wanneer er sprake is van een vermoeden van malware of kwaadaardige software kunt u beter extra advies vragen op het forum over het betreffende item.!!!
Afbeelding
G DATA Autostart Manager
Om automatisch opstartende programma's uit te schakelen of vertraag te laten opstarten hoeft u deze enkel naar het rechter deelvenster te verplaatsen via de G DATA Autostart Manager. Vervolgens kunt in de kolom vertraging per applicatie aangeven dat het na een (x) aantal minuten wordt gestart, automatisch wordt bepaald of dat het programma niet mag opstarten.
  • Niet starten - Dit programma zal bij de eerstvolgende herstart niet meer automatisch worden opgestart.
  • Automatisch - Het programma wordt automatisch gestart afhankelijk van de systeembelasting bij het opstarten.
  • 1 - 10 minuten - Het programma wordt gestart na het aantal minuten wat is ingesteld.
Wanneer u alle items naar wens hebt ingedeeld klikt u op "Opslaan" om de aangebrachte wijzigingen in het opstartproces te bevestigen, zeker wanneer er veel programma's automatisch opstarten kunt u op deze manier een flinke prestatiewinst boeken bij het opstarten Windows.
Afbeelding

Terug naar “Security artikelen & handleidingen”