1
Alle beveiligingspakketten van G DATA zijn standaard uitgerust met webbeveiliging die de internetinhoud van websites controleert, maar ook phishing-aanvallen detecteert en preventief websites en domeinen blokkeert waarvan het bekend is dat deze schadelijke software in de categorie malware verspreiden. Wanneer u een website bezoekt die door G DATA geblokkeerd wordt om één van de eerder genoemde redenen krijg u de melding "Website geblokkeerd!" te zien met de mededeling "G DATA ANTIVIRUS heeft de toegang tot deze webpagina geweigerd. Het gaat hier om een bekende phishingsite.".
Afbeelding
G DATA Website geblokkeerd!
Wanneer u het vermoeden heeft dat een website ten onrechte door G Data wordt geblokkeerd dan kunt u deze als uitzondering instellen bij de webbeveiliging, voer dit echter enkel en alleen uit wanneer u zeker weet dat deze website onschadelijk is. Zo'n onterechte blokkade kan bijvoorbeeld voorkomen bij "shared-hosting" waarvan één van de website op de betreffende server malware verspreid, en hierdoor het gehele domein preventief geblokkeerd wordt aangezien er op deze server met verschillende websites malware aanwezig is.

Ter controle kunt u een dergelijke website die is geblokkeerd altijd als (second-opinion) laten scannen op http://www.virustotal.com" onclick="window.open(this.href);return false;, wanneer meerdere gebruikte engines nu alarm slaan dan is het zeker niet aan te raden deze als uitzondering in G DATA in te stellen. Op de onderstaande manier kunt u een bepaalde website uitsluiten van de webbeveiliging van G Data.
  • Klik het het hoofdscherm van G Data op het "tandwieltje" voor de instellingen of druk op de toetscombinatie (CTRL+O).
  • Kies vervolgens onder Antivirus voor de optie "webbeveiliging" en op de "Uitzonderingen".
  • Klik in het scherm wat nu opent en klik op knop "Nieuw" om de geblokkeerde website uit te sluiten van de webbeveiliging.
  • Geef hier de URL op van de betreffende website en aanvullend kunt u een beschrijving opgeven waarom u deze uitsluit van de bescherming.
  • Klik vervolgens op "OK" om deze toevoeging te bevestigen.
Afbeelding
Afbeelding

Terug naar “Security artikelen & handleidingen”

ComputerComputer