Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Onderwerp Auteur
Berichten: 41274
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

G DATA Website geblokkeerd!

do 01 mei, 2014 14:53:58

Alle beveiligingspakketten van G DATA zijn standaard uitgerust met webbeveiliging die de internetinhoud van websites controleert, maar ook phishing-aanvallen detecteert en preventief websites en domeinen blokkeert waarvan het bekend is dat deze schadelijke software in de categorie malware verspreiden. Wanneer u een website bezoekt die door G DATA geblokkeerd wordt om één van de eerder genoemde redenen krijg u de melding "Website geblokkeerd!" te zien met de mededeling "G DATA ANTIVIRUS heeft de toegang tot deze webpagina geweigerd. Het gaat hier om een bekende phishingsite.".

Afbeelding

G DATA Website geblokkeerd!
Wanneer u het vermoeden heeft dat een website ten onrechte door G Data wordt geblokkeerd dan kunt u deze als uitzondering instellen bij de webbeveiliging, voer dit echter enkel en alleen uit wanneer u zeker weet dat deze website onschadelijk is. Zo'n onterechte blokkade kan bijvoorbeeld voorkomen bij "shared-hosting" waarvan één van de website op de betreffende server malware verspreid, en hierdoor het gehele domein preventief geblokkeerd wordt aangezien er op deze server met verschillende websites malware aanwezig is.

Ter controle kunt u een dergelijke website die is geblokkeerd altijd als (second-opinion) laten scannen op http://www.virustotal.com, wanneer meerdere gebruikte engines nu alarm slaan dan is het zeker niet aan te raden deze als uitzondering in G DATA in te stellen. Op de onderstaande manier kunt u een bepaalde website uitsluiten van de webbeveiliging van G Data.

  • Klik het het hoofdscherm van G Data op het "tandwieltje" voor de instellingen of druk op de toetscombinatie (CTRL+O).
  • Kies vervolgens onder Antivirus voor de optie "webbeveiliging" en op de "Uitzonderingen".
  • Klik in het scherm wat nu opent en klik op knop "Nieuw" om de geblokkeerde website uit te sluiten van de webbeveiliging.
  • Geef hier de URL op van de betreffende website en aanvullend kunt u een beschrijving opgeven waarom u deze uitsluit van de bescherming.
  • Klik vervolgens op "OK" om deze toevoeging te bevestigen.

Afbeelding
Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten