Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Onderwerp Auteur
Berichten: 41274
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

Spybot - Search & Destroy handleiding

di 22 okt, 2013 14:09:28

Spybot Search & Destroy is wellicht één van de bekendste al dan niet één van de oudgediende op het gebied van spywareverwijdering. En met het huidige aanbod aan anti-spyware en anti-malware programma's misschien in de vergetelheid geraakt, maar nog steeds is het een prima gratis programma om uw computer te controleren op adware, spyware en andere ongewenste software.

Middels deze handleiding brengen we Spybot - Search & Destroy weer een beetje onder de aandacht want in de loop der jaren is er toch wel veel aan Spybot - Search & Destroy veranderd, en is het nog steeds een interessant anti-spyware programma om naast uw reguliere beveiligingssoftware te gebruiken.

Spybot - Search & Destroy installeren
  • Download Spybot - Search & Destroy van één van de mirrors op de website van Safer Networking.
  • Dubbelklik op "Spybot-2.2.exe" om de installatie te starten, wanneer u een melding krijgt van het gebruikersaccountbeheer staat u het uitvoeren toe.
  • Kies in het eerste venster de gewenste taal, standaard staat deze ingesteld op English bij de laatste versie is de Nederlandse taal niet meer beschikbaar.
  • Vervolgens krijgt u een keuzescherm te zien waarbij u voor vijf opties kunt kiezen om Spybot - Search & Destroy te ondersteunen.
  • Wanneer u de gratis versie wilt installeren kiest u voor de optie "Installing Spybot for personal use, and will decide later" en klik vervolgens op "Next".

Afbeelding
  • Kies in het vervolg scherm voor de optie "I want to be protected without having to attend it myself" en klik wederom op "Next".
  • Selecteer de optie "I accept the agreement" en klik op "Next" en vervolgens op "Install".
  • Als de installatie gereed is klikt u op "Finish", Spybot - Search & Destroy zal nu vanzelf geopend worden als de optie "Open Start Center" staat aangevinkt.
Afbeelding

Spybot - Search & Destroy Start Center
In vergelijk met de voorgaande versie van Spybot - Search & Destroy is het uiterlijk erg veranderd waarbij het wel een stuk overzichtelijker is geworden. In het standaard gebruikers modus kunt u onder andere Whitelists beheren, waarmee de scansnelheid van de computer geoptimaliseerd kan worden. Maar heeft echter wel als nadeel dat reeds aanwezige bedreigingen die nog niet gedetecteerd worden bij volgende scans ook onopgemerkt zullen blijven.

Daarnaast is er natuurlijk de optie voor het uitvoeren van een "System Scan", en het uitvoeren van een scan is een stuk snelle geworden in vergelijking met de voorgaande versies. Na het uitvoeren van de scan kunt u natuurlijk de resultaten bekijken de gevonden items laten herstellen en in quarantaine plaatsen. Tevens kunt u de log van de scan bekijken, opslaan en de logbestanden van de voorgaande scans bekijken. Met de "File Scan" kunt u handmatig bepaalde mappen en bestanden laten scannen door Spybot - Search & Destroy.

Middels de immuniseer functie "Immunization" van Spybot - Search & Destroy kunt u Internet Explorer zo beschermen dat bekende dubieuze websites geen schadelijke software kunnen installeren op uw computer via ActiveX of andere technologieën. Via de "Apply immunization" knop kunt u na de controle de bescherming door Spybot - Search & Destroy laten uitvoeren.

Afbeelding

Afbeelding

Verder is er natuurlijk de quarantaine optie aanwezig waar alle schadelijke items worden geplaatst, bij een eventuele "False Positive" kunt u de items vanuit hier herstellen. Het is dus aan te raden om items waarvan u niet zeker weet of u deze wel geheel kunt laten verwijderen ook uit de quarantaine te verwijderen. Want mocht het om een foutieve detectie blijken te gaan kunt u dit niet meer eenvoudig herstellen.

Als laatste beschikt Spybot - Search & Destroy natuurlijk over een optie om het programma te updaten, waardoor de laatste definities voor het programma zullen worden gedownload of nieuwe programmaversies worden aangeboden.

Spybot - Search & Destroy vraag & antwoord.
Wanneer u vragen heeft over de installatie of het gebruik van Spybot - Search & Destroy dan kunt u terecht op het forum bij de sectie "Overige vragen beveiligingspakketten en tools".
Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast