1
Bitdefender Internet Security is is een uitstekend beveiligingspakket en hanteert proactieve bescherming tegen alle online en offline bedreigingen. Gebruikmakend van de geavanceerde Bitdefender Photon™ technologie, kan binnen enkele uren de snelheid en systeemprestaties merkbaar verbetert worden doordat Bitdefender Internet Security zich geheel aan uw computer weet aan te passen. De Active Virus Control is een proactieve en dynamische detectietechnologie. Het observeert in realtime het gedrag van actieve processen en signaleert verdachte activiteiten voordat deze schade aan uw computer kan aanrichten.

Daarnaast is Bitdefender Internet Security onder andere uitgerust met Bitdefender Safepay™ deze functionaliteit beschermt uw betalingen en vult automatisch uw rekeninggegevens in op bijvoorbeeld de website van uw bank. De kwetsbaarhedenscanner van "Bitdefender Internet Security" controleert op ontbrekende of verouderde beveiligingssoftware, ontbrekende beveiligingspatches van Windows en onveilige systeeminstellingen.
Bitdefender Autopilot™ zorgt voor een eenvoudige gebruikerservaring door optimale beslissingen over de veiligheid te nemen zonder dat er enige interactie betreffende meldingen pop-ups benodigd zijn. Dit betekent: geen pop-ups, geen waarschuwingen, niets configureren want via deze modus neemt "Bitdefender Internet Security" geheel zelf de beslissingen.

De Bitdefender Safego™ functionaliteit filtert/blokkeert specifieke E-bedreigingen van sociale netwerken door het scannen van de links die u ontvangt via uw vrienden op Facebook, Twitter en dergelijke, en bewaakt tevens uw privacy-instellingen. Het Linkfilter (Search Advisor) gebruikt informatie uit de Bitdefender-cloudservices om in de resultaten van zoekmachines zoals Google en Bing te waarschuwen voor malware en phishing-wesbites. De anti-phishing functie analyseert en blokkeert websites die meewerken aan scams of phishing-pogingen om uw bankgegevens te achterhalen.

Bitdefender Internet Security downloaden en installeren
 • Download Bitdefender Internet Security naar bijvoorbeeld het bureaublad.
 • Dubbelklik vervolgens op "bitdefender_isecurity.exe" om de installatie te starten, wanneer u een melding van het gebruikersaccountbeheer krijgt staat u het uitvoeren toe.
 • Vervolgens worden de benodigde componenten voor de installatie van "Bitdefender Internet Security" gedownload.
 • Wanneer het scherm van de licentieovereenkomst verschijnt kunt u tevens kiezen voor de aangepaste installatie waar u zelf kunt kiezen welke onderdelen van "Bitdefender Internet Security" u wilt installeren.
 • In deze handleiding kiezen wij voor de standaard installatie, klik in dit scherm vervolgens op "Installeren".
 • Als de installatie van Bitdefender Internet Security gereed is klikt u op de knop "Aan de slag".
Afbeelding
 • Indien u reeds in het bezit bent van een licentie kunt u deze in het vervolgscherm direct opgeven.
 • Wanneer u het product eerst 30 dagen wilt testen kiest u voor de optie "Ik heb geen sleutel, ik wil het product gratis proberen".
 • Kies hier de gewenste optie en klik vervolgens op "Volgende".
Afbeelding
In het volgende scherm "Productgedrag configureren" van Bitdefender Internet Security kunt u aangeven of u gebruik wilt maken van de Autopliot functionaliteit waardoor Bitdefender geheel geruisloos werkt en zelf alle beslissingen neemt, deze functie staat standaard ingeschakeld. Net zoals de Automatische Spelmodus waardoor u geen meldingen tussendoor krijgt bij het spelen van een game op uw computer. Kies in dit scherm de gewenste instellingen, al raden wij aan om beide functies ingeschakeld te laten en klik vervolgens op "Volgende".
Afbeelding
Vervolgens kunt u "Bitdefender Internet Security" activeren via uw gebruikersnaam en wachtwoord, maar ook met een Facebook, Google of Microsoft Account.
Nadat de installatie en basisconfiguratie gereed is uw computer direct beveiligd, er is geen herstart van uw computer benodigd.
Afbeelding
Bitdefender Internet Security - Instellingen
Het hoofdscherm van Bitdefender Internet Security is in acht categorieën verdeeld, te weten Antivirus, Privacy, Firewall, Update, AntiSpam, Safego, Ouderlijk Toezicht en Wallet, waarvan uit u direct de instellingen met betrekking tot de functies van Bitdefender Internet Security kunt aanpassen. Tevens ziet u bovenaan, nog drie knoppen waarbij de eerste knop "Gebeurtenissen" informatie geeft over alle gelogde acties en vanuit hier opgevraagd kunnen worden. De knop "Instellingen" link naar het algemene scherm die alle configuratiemogelijkheden van het programma omvat. En de laatste knop "Autopilot" stelt u in staat om snel deze funtie in en uit te schakelen.

Antivirus
Wanneer we het venster met betrekking tot de instellingen van het Antivirus onderdeel bekijken is deze onderverdeeld in vier overzichtelijke tabbladen waar u de standaardbeveiliging en het virusbeheer geheel naar wens kunt aanpassen. Onder het tabblad "Kwetsbaarheid" ziet u een zestal opties die standaard allemaal staan ingeschakeld voor een optimale beveiliging.
 • Automatische kwetsbaarheidsscan
 • Kritieke Windows updates
 • Normale Microsoft updates
 • Toepassings-updates
 • Zwakke wachtwoorden
 • Autorun Media
Onder het tabblad "Uitsluitingen" kunt u bepaalde bestanden, mappen, processen extensies uitsluiten van de bescherming. Dit kan handig zijn in het geval van een "False Positive" waarvan u zeker weet dat dit programma of bestand geen bedreiging vormt.
Verder kunt u in dit scherm, de optie voor CD/DVC apparaten scannen, USB appraten, en netwerkschijven beheren zodat deze automatisch gescand worden. Maar deze functies kunt u ook zo instellen dat er telkens gevraagd wordt welke actie Bitdefender Antivirus Plus dient te ondernemen of u kunt het geheel uitschakelen wat natuurlijk niet aan te bevelen is.

Het laatste tabblad "Quarantaine" bevat alle items die door Bitdefender Internet Security in de beveiligde omgeving zijn geplaatst aangezien deze schadelijk zijn. Mocht het voorkomen dat hier ten onrechte bestanden in zijn geplaatst kunt u deze weer herstellen. Standaard worden bestanden ouder van 30 dagen verwijderd, u kunt deze op bijvoorbeeld 0 dagen instellen zodat deze niet automatisch verwijderd worden.

De onderstaande afbeeldingen zijn verkleind, klik op de thumbnail voor een vergroting.

ImageImageImageImage
Privacy
Bij de de privacy opties kunt u onder het tabblad "Anti-Phishing" de Search Advisor functionaliteit beheren, maar ook het scannen van SSL verbindingen, de bescherming tegen fraude, phishing en instant messaging. Tevens kan hier de witte lijst met betrekking tot de antiphishing van Bitdefender worden aangepast waarbij de opgegeven URL's niet zullen worden gecontroleerd.

Onder het tabblad "Chat encryptie" kan de versleuteling van de verbinding via Instant Messenger programma's worden ingeschakeld. Bij het tabblad "Data bescherming" kunt u regels aanmaken voor bestanden en mappen die extra beveiligd dienen te worden, denk hierbij aan creditcardnummers, e-mail-adressen, gebruikersnamen en wachtwoorden.

De onderstaande afbeeldingen zijn verkleind, klik op de thumbnail voor een vergroting.

ImageImageImage
Firewall
Onder het tabblad "Instellingen" kunt u de Algemene regels, Toepassingsregels, Adapterregels behorende tot de Firewall Instellen. Aanvullend kunt u hier de netwerkactiviteit monitoren waarbij u kunt zien welke processen een verbinding hebben opgezet. Tevens kunt u hier de waarschuwingsintensiteit instellen, deze wordt weergegeven als de paranoïde-modus. Deze staat standaard uitgeschakeld, wanneer u deze zou inschakelen resulteert dit in meer meldingen / pop-ups waar u toestemming voor dient te geven.

Onder het tabblad "geavanceerd" kunt u de instellingen met betrekking tot het inbraakdetectiestysteem aanpassen die bescherming biedt tegen de installatie van malware wat probeert om wijzigingen aan te brengen in toepassingen. Deze instelling staat standaard op het laagste niveau ingesteld en zal daardoor maar een gering aantal meldingen geven. Desgewenst kan deze beschermingsfuncties ingesteld worden op Normaal en Agressief . waarbij de eerste bescherming biedt tegen DLL injecties en bescherming tegen het installeren van malware gerelateerde drivers. De Agressieve instellingen biedt ook bescherming tegen keyloggers en tevens beveiliging tegen het ongewenste wijzigen van de startpagina van Internet Explorer.

De onderstaande afbeeldingen zijn verkleind, klik op de thumbnail voor een vergroting.

ImageImage
Update
Bij de update opties kunt u aangeven hoe de updates voor "Bitdefender Antivirus Plus" uitgevoerd dienen te worden, dit kan ingesteld worden als Stille update, Herinnering voor het downloaden en Herinnering voor het installeren. Tevens kan hier het Automatisch opnieuw opstart uitstellen worden uitgeschakeld, waardoor uw computer automatisch opnieuw opgestart zal worden wanneer dit benodigd is voor bijvoorbeeld programma updates.

De onderstaande afbeelding is verkleind, klik op de thumbnail voor een vergroting.

Image Antispam
De antispam-functionaliteit biedt natuurlijk bescherming tegen ongewenste e-mails en phishing berichten, hierbij kunt u instellen dat berichten met Aziatische of Cyrillische tekens standaard geblokkeerd worden. Aanvullend kunt u voorbeelden van spam-berichten naar Bitdefender laten versturen voor analyse. Dit wordt echter wel standaard gevraagd wanneer er een voorbeeld verzonden kan worden.

De onderstaande afbeelding is verkleind, klik op de thumbnail voor een vergroting.

Image Ouderlijk toezicht
Middels "Ouderlijk Toezicht" blokkeert u ongepaste inhoud, beperkt u de webtoegang op bepaalde uren en helpt u om op afstand toezicht te houden op de online activiteiten van uw kinderen, zelfs op Facebook! Ouderlijk Toezicht kunt u per account geheel naar wens configureren.

Wallet
Onder het tabblad "Verbeterde apps" kunt u de Wallet functionaliteit beheren. Dit onderdeel bewaart uw gevoelige inloggegevens en meldt u automatisch aan bij al uw websites, e-mailservers en apps. U kunt deze functie inschakelen voor Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Skype en Yahoo!.

Bij het tabblad "Masterwachtwoord" kunt u een zogenaamd "hoofdwachtwoord" instellen om uw persoonlijke gegevens te beschermen. Middels deze functie kunt u onder andere inschakelen voor het aanmelden op uw computer, maar ook voor de geïnstalleerde browsers en apps.

Het tabblad "Wallet Tweaks bevat mogelijkheden om inlogreferenties automatisch aan te vullen, het gebruik maken van een ingesteld masterwachtwoord en of referenties automatisch opgeslagen moeten worden.

De onderstaande afbeeldingen zijn verkleind, klik op de thumbnail voor een vergroting.

ImageImageImage
Vraag en Antwoord
Wanneer u vragen heeft over de installatie van Bitdefender Antivirus Plus, de configuratie of tegen problemen aanlopen dan kunt u voor hulp en ondersteuning terecht in dit forum.
Afbeelding

Terug naar “Security artikelen & handleidingen”

ComputerComputer