1
Sitecom Cloud Security is zoals de naam al aangeeft een online dienst met betrekking tot computerbeveiliging, deze geïntegreerde veiligheidsfunctionaliteit in de routers van Sitecom is gebaseerd op de beveiligingstechnologie van SurfRight, bekend van het anti-malware programma HitmanPro. Een router is in de basis eigenlijk niets meer dan een verdeelstation waardoor meerdere apparaten tegelijkertijd het internet op kunnen. Veel internetproviders leveren tegenwoordig al een modem/router in één en zo'n N-router is natuurlijk prima voor thuisgebruik, maar Sitecom heeft sinds 2011 een geïntegreerde veiligheidsfunctionaliteit in bepaalde modellen onder de naam "Sitecom Cloud Security " die automatisch bescherming biedt tegen allerlei kwaadaardigheden onder de categorie malware, maar tevens ook bescherming biedt tegen "phishing" en potentieel onveilige websites.
Afbeelding
Sitecom Cloud Security
Sitecom Cloud Security is ontwikkeld door Sitecom in samenwerking met SurfRight om het surfen op het internet een stuk veiliger te maken. Doordat de "Sitecom Cloud Security" beveiliging is geïntegreerd in de router zijn automatisch alle apparaten die verbinding maken met het internet zoals een laptop, tablet, een telefoon of televisie in één keer beschermd tegen kwaadaardige invloeden van het internet en cybercrime.

De bescherming die Sitecom Cloud Security biedt is echter geen vervanging van uw reguliere anti-virussoftware maar is puur een aanvullende c.q. extra bescherming voor uw thuisnetwerk die automatisch bescherming biedt voor alle aangesloten computers en overige apparaten die verbinding maken met het internet.

Sitecom Cloud Security bestaat uit een viertal beveiligingsonderdelen die gezamenlijk het surfen over het internet een stuk veiliger maken.
  • Anti-virus en Anti-malware
  • Anti-phishing
  • Bescherming tegen onveilige websites
  • Blokkeren van advertenties
  • Exploit preventie
De Anti-virus en Anti-malware functionaliteit van Sitecom Cloud Security biedt bescherming tegen het downloaden van bestanden die geïnfecteerd zijn en of malware bevatten, nog voordat deze op uw computer worden opgeslagen. Dit zelf werkt eigenlijk voor frauduleuze websites en domeinen die malware verspreiden, deze worden namelijk ook direct geblokkeerd waarna u een melding krijgt van de Sitecom router waarom deze website wordt geblokkeerd, deze melding is te annuleren maar dat wordt natuurlijk sterk afgeraden als u niet zeker weet of deze betreffende website wel degelijk veilig is.

De bescherming tegen onveilige websites, anti-phishing en het blokkeren van (malafide) advertenties of advertentienetwerken is tegenwoordig met de huidige verspreiding van kwaadaardige software c.q. malware zeker een must-have. De Exploit Preventie in Sitecom Cloud Security biedt daarentegen bescherming tegen bedreigingen die verspreid worden via zogenaamde exploit kits zoals de Blackhole exploit kit, Redkit, Neosploit, Crime Pack, Phoenix, Elenore en andere exploit kits die misbruik maken van kwetsbaarheden (vulnerabilities) in bijvoorbeeld de internetbrowser, plug-ins en andere software om computers automatisch te infecteren met malware. De Exploit Preventie in Sitecom Cloud Security van maakt het mogelijk om direct bescherming te bieden tegen (zero-day) malware waarvoor nog geen virusdefinities voor ontwikkeld zijn.

"Exploit Preventie van Sitecom overbrugt de kloof tussen het ontstaan van een nieuw virus en de beschikbaarheid van een virushandtekening. Bekende bedreigingen worden door virusscanners geïdentificeerd aan de hand van virushandtekeningen. Totdat een virushandtekening bekend is, heeft een computervirus vrij baan en is deze in staat de doelstellingen van de internetcrimineel te realiseren", aldus Mark Loman, CEO van SurfRight. "Dankzij de Exploit Preventie functie in Sitecom Cloud Security zijn wij in staat om al onze gebruikers en hun computers in het thuisnetwerk direct te beschermen tegen nieuwe bedreigingen die misbruik maken van diverse kwetsbaarheden in o.a. Java, Adobe Flash en Adobe Reader."

De Exploit Preventie van Sitecom Cloud Security bewaakt eigenlijk continue de activiteit van geïnstalleerde browser-plug-ins en kan vervolgens detecteren of een plug-in door de gebruiker of een exploit is geïnitieerd. Vervolgens zal het downloaden van uitvoerbare bestanden door kwetsbare browser plug-ins worden geblokkeerd, als er bijvoorbeeld een poging wordt gedaan om een uitvoerbaar bestand te downloaden via een plug-in die alleen is ontworpen voor het openen of bekijken van documenten zoals een PDF reader of afbeeldingen. Deze Exploit Preventie in Sitecom Cloud Security werkt geheel op basis van gedragsanalyse en is in staat om ongeautoriseerde activiteit door een exploit te herkennen zonder dat dit invloed heeft op de normale werking van de internet browser of het weergeven van documenten of afbeeldingen.
Doordat de Sitecom Cloud Security geheel losstaand van uw reguliere beveiligingssoftware op uw computer werkt is dit een ideale toevoeging om uw netwerk en aangesloten computers te beschermen.
Afbeelding
Sitecom Cloud Security video


Sitecom Cloud Security vraag en antwoord
Wanneer u vragen heeft over Sitecom Cloud Security, maak dan een nieuw topic / onderwerp aan met uw vraag in het forum Beveiliging & Privacy - Algemene vragen & discussies.
Afbeelding

Terug naar “Security artikelen & handleidingen”

ComputerComputer