1
Malwarebytes Anti-Exploit is een aanvullende bescherming tegen zero-day exploits die misbruik maken van kwetsbaarheden c.q. vulnerabilities in uw gebruikte browser, geïnstalleerde programma's. Malwarebytes Anti-Exploit is geheel compatibel met alle reguliere virusscanners en beveiligingspakketten. Het programma werkt geheel op de achtergrond, en als eindgebruiker heeft u verder geen omkijken naar dit beveiligingsprogramma aangezien er geen interactie van de gebruiker benodigd is en niet op basis van definities / signatures werkt.

Malwarebytes Anti-Exploit biedt onder andere bescherming voor Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera en browser add-ons zoals Java, Flash, Shockwave, Acrobat en andere browser plug-ins en extensies.
Tevens is er ook een programma bescherming zoals voor Microsoft Office, Adobe Acrobat Reader, Adobe Acrobat PRO en Foxit Reader. En niet geheel onbelangrijk biedt Malwarebytes Anti-Exploit ook bescherming bij Media players zoals bijvoorbeeld, Windows Media Player (wmplayer), Windows Media Player (wmplayer2), VLC Player, Apple QuickTime en Winamp.

Malwarebytes Anti-Exploit - Installatiehandleiding
  • Download Malwarebytes Anti-Exploit naar bijvoorbeeld het bureaublad.
  • Dubbelklik op "mbae-setup-0.09.3.1000.exe" om de installatie te starten.
  • Wanneer u een beveiligingswaarschuwing van Windows en het accountbeheer krijgt staat u het uitvoeren toe.
  • Vooralsnog is Malwarebytes Anti-Exploit alleen nog in de Engelse taal beschikbaar, klik bij dit venster op "OK" om door te gaan.
  • Klik in het welkomstscherm van Malwarebytes Anti-Exploit op "Next" om de installatie te starten.
  • Selecteer vervolgens de optie "I accept the agreement" en klik op next en nogmaals op "Next".
  • Vervolgens krijgt u de installatie locatie te zien, verander deze bij voorkeur niet en klik op "Next".
  • Vervolgens krijgt u de optie om een desktop pictogram aan te maken, vink deze optie desgewenst aan en klik wederom op "Next".
  • Klik vervolgens op "Install" en als de installatie gereed is op "Finish".
Malwarebytes Anti-Exploit - Gebruikersinterface
Als de installatie gereed is is er geen herstart benodigd, en zal er een pictogram van Malwarebytes Anti-Exploit bij de taakbalk aanwezig zijn. Wanneer we Malwarebytes Anti-Exploit openen zien we een overzichtelijke gebruikersinterface met vier tabbladen zoals u kunt zien op de onderstaande afbeelding.
Afbeelding
In het hoofdscherm van Malwarebytes Anti-Exploit zien we onder andere de geblokkeerde exploits en of er bestanden in quarantaine zijn geplaatst. Vanuit dit scherm is het ook mogelijk om de bescherming van Malwarebytes Anti-Exploit te starten stoppen.

Onder het tabblad "Shield" is een overzicht te zien van de applicaties waartoe Malwarebytes Anti-Exploit bescherming geeft. Het tabblad logs spreekt voor zich, hier worden alle rapporten en logbestanden behorende tot het beveiligingsprogramma weergegeven. Bij het laatste tabblad kunnen "Exclusions" worden ingesteld waarmee u bepaalde applicaties en dergelijke kunt uitsluiten van bescherming.

Malwarebytes Anti-Exploit vraag & antwoord
Wanneer u vragen heeft over de installatie van Malwarebytes Anti-Exploit of mocht u tegen problemen aanlopen dan kunt u terecht in het forum Overige vragen beveiligingspakketten en tools.
Afbeelding

Terug naar “Security artikelen & handleidingen”

ComputerComputer