Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Onderwerp Auteur
Berichten: 41274
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

Malwarebytes Anti-Exploit - Installatiehandleiding

zo 15 sep, 2013 13:34:37

Malwarebytes Anti-Exploit is een aanvullende bescherming tegen zero-day exploits die misbruik maken van kwetsbaarheden c.q. vulnerabilities in uw gebruikte browser, geïnstalleerde programma's. Malwarebytes Anti-Exploit is geheel compatibel met alle reguliere virusscanners en beveiligingspakketten. Het programma werkt geheel op de achtergrond, en als eindgebruiker heeft u verder geen omkijken naar dit beveiligingsprogramma aangezien er geen interactie van de gebruiker benodigd is en niet op basis van definities / signatures werkt.

Malwarebytes Anti-Exploit biedt onder andere bescherming voor Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera en browser add-ons zoals Java, Flash, Shockwave, Acrobat en andere browser plug-ins en extensies.
Tevens is er ook een programma bescherming zoals voor Microsoft Office, Adobe Acrobat Reader, Adobe Acrobat PRO en Foxit Reader. En niet geheel onbelangrijk biedt Malwarebytes Anti-Exploit ook bescherming bij Media players zoals bijvoorbeeld, Windows Media Player (wmplayer), Windows Media Player (wmplayer2), VLC Player, Apple QuickTime en Winamp.

Malwarebytes Anti-Exploit - Installatiehandleiding
  • Download Malwarebytes Anti-Exploit naar bijvoorbeeld het bureaublad.
  • Dubbelklik op "mbae-setup-0.09.3.1000.exe" om de installatie te starten.
  • Wanneer u een beveiligingswaarschuwing van Windows en het accountbeheer krijgt staat u het uitvoeren toe.
  • Vooralsnog is Malwarebytes Anti-Exploit alleen nog in de Engelse taal beschikbaar, klik bij dit venster op "OK" om door te gaan.
  • Klik in het welkomstscherm van Malwarebytes Anti-Exploit op "Next" om de installatie te starten.
  • Selecteer vervolgens de optie "I accept the agreement" en klik op next en nogmaals op "Next".
  • Vervolgens krijgt u de installatie locatie te zien, verander deze bij voorkeur niet en klik op "Next".
  • Vervolgens krijgt u de optie om een desktop pictogram aan te maken, vink deze optie desgewenst aan en klik wederom op "Next".
  • Klik vervolgens op "Install" en als de installatie gereed is op "Finish".

Malwarebytes Anti-Exploit - Gebruikersinterface
Als de installatie gereed is is er geen herstart benodigd, en zal er een pictogram van Malwarebytes Anti-Exploit bij de taakbalk aanwezig zijn. Wanneer we Malwarebytes Anti-Exploit openen zien we een overzichtelijke gebruikersinterface met vier tabbladen zoals u kunt zien op de onderstaande afbeelding.

Afbeelding

In het hoofdscherm van Malwarebytes Anti-Exploit zien we onder andere de geblokkeerde exploits en of er bestanden in quarantaine zijn geplaatst. Vanuit dit scherm is het ook mogelijk om de bescherming van Malwarebytes Anti-Exploit te starten stoppen.

Onder het tabblad "Shield" is een overzicht te zien van de applicaties waartoe Malwarebytes Anti-Exploit bescherming geeft. Het tabblad logs spreekt voor zich, hier worden alle rapporten en logbestanden behorende tot het beveiligingsprogramma weergegeven. Bij het laatste tabblad kunnen "Exclusions" worden ingesteld waarmee u bepaalde applicaties en dergelijke kunt uitsluiten van bescherming.

Malwarebytes Anti-Exploit vraag & antwoord
Wanneer u vragen heeft over de installatie van Malwarebytes Anti-Exploit of mocht u tegen problemen aanlopen dan kunt u terecht in het forum Overige vragen beveiligingspakketten en tools.
Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast