AVG Antivirus downloaden en installeren

Stel hier uw vragen over gratis virusscanners, internet security software & malware- en ransomware preventie.
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41940
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 4
Ontvangen likes: 6
Contacteer:

#1

04 sep 2013 13:03

De gratis virusscanner AVG Antivirus is een goede virusscanner voor thuisgebruikers en daarmee een prima alternatief voor de gratis virusscanners. De virusscanner van AVG biedt natuurlijk de basis bescherming tegen virussen, wormen, trojaanse paarden, rootkits, spyware en alle andere vormen van malware. Aanvullend hierop is de virusscanner van AVG uitgerust met de Linkscanner Surf-Shield en biedt bescherming tegen exploitsites en allerhande online dreigingen. Daarnaast is AVG uitgerust met “Identity protection” en deze beschermingslaag moet proactief bescherming bieden tegen identiteitsdiefstal en daarmee uw privacy waarborgen.

AVG Antivirus downloaden en installeren
Dit artikel begeleidt u bij de installatieprocedure van AVG antivirus 2014. Download in de eerste plaats altijd het laatste installatiebestand van de website van AVG, zo beschikt u altijd over de meest recente versie en hoeven er na de installatie het minst aantal updates opgehaald worden van de servers van AVG.
 • Download het installatiebestand van AVG AntiVirus van de website van AVG.
 • Dubbelklik op het installatiebestand van AVG om de installatie te starten, indien u een melding krijgt van het gebruikersaccountbeheer dan staat u het uitvoeren toe.
 • Kies in het volgende venster de gewenste taal en klik vervolgens op Volgende.
Afbeelding
 • Klik in het scherm met de licentieovereenkomst op "Accepteren" om door te gaan met de installatie van AVG Antivirus 2014.
 • Vervolgens krijgt u het scherm te zien voor het opgeven van uw licentie, standaard staat hier reeds een licentie vermeld en deze is van toepassing op de 30 dagen trial versie van AVG Antivirus 2014.
 • Bent u reeds in het bezit van een licentienummer, vervang deze dan door uw eigen licentienummer alvorens uw op volgende klikt.
Afbeelding
 • In het volgende scherm kunt u kiezen tussen de normale installatie (aanbevolen) en de aangepaste installatie waarmee u zelf kunt bepalen welke onderdelen en functies u wilt installeren.
 • In deze handleiding kiezen we voor de normale installatie aangezien deze op de meeste gebruikers van toepassing is.
 • Klik vervolgens op Volgende om door te gaan met de installatie van AVG Antivirus 2014.
 • Nu krijgt u het scherm te zien met de mogelijkheid om gebruik te maken van de AVG Toolbar, het is echter niet mogelijk om AVG Antivirus zonder de AVG Toolbar te installeren, deze kunt u later handmatig via de softwarelijst van Windows verwijderen.
 • Klik vervolgens weer op volgende om door te gaan met de installatie.
 • Wanneer de installatie gereed is krijgt u de mogelijkheid om mee te werken een het AVG programma voor productverbetering. Indien u dit niet wenste vinkt u deze optie uit en klikt u op Voltooien.
 • Er zal nu vervolgens automatisch een productupdate worden uitgevoerd.
Afbeelding

AVG Antivirus vraag & antwoord
Wanneer u vragen heeft over de installatie van AVG Antivirus, de configuratie of mocht u tegen problemen aanlopen dan kunt u uw vraag op het forum in een nieuw onderwerp / topic stellen.
Plaats reactie

Terug naar “Antivirus- en beveiligingssoftware”