1
Surfright het bedrijf achter het bekende anti-malware programma HitmanPro heeft gisteren een nieuwe publiekelijke bèta versie van HitmanPro.Alert uitgebracht, vorig jaar werd de eerste versie van HitmanPro.Alert reeds aangekondigd die als aanvullende beschermingslaag op uw computer extra bescherming geeft bij het internetbankieren en bijvoorbeeld het online winkelen om te voorkomen dat malware en voornamelijk "bankingtrojanen" uw financiële gegevens kunnen onderscheppen en al dan niet manipuleren met alle gevolgen van dien.
HitmanPro.Alert is een gratis tool die real-time de integriteit van uw gebruikte browser(s) controleert, het is dan ook puur een aanvullende bescherming die naast ieder andere beveiligingspakket gebruikt kan worden.

HitmanPro.Alert 2.0.6.30
In vergelijking met de voorgaande versie van HitmanPro.Alert heeft het beveiligingspakket een zeer eenvoudige GUI (gebruikers interface) gekregen, waar u onder andere de status van het beveiligingspakket kunt aflezen zoals het aantal getoonde waarschuwingen en de laatste waarschuwingen van HitmanPro.Alert. Echter is het beveiligingspakket net zoals de voorgaande bèta versie eenvoudig met één enkele muisklik te installeren en is er geen verdere configuratie benodigd, en voor de gemiddelde computer gebruiker is dit natuurlijk een zeer goede bijkomstigheid. Het programma doet wat het moet doen, namelijk real-time bescherming bieden tijdens uw browsersessies en zonder dat u daar zelf enige instelling aan hoeft te veranderen om het beveiligingspakket zijn werk te laten doen.


HitmanPro.Alert downloaden
  • Download (Directe download link 32 bit)
  • Download (Directe download link 64 bit)
Bankingtrojanen
Tegenwoordig maakt bijna iedereen wel gebruik van "internetbankieren" of doet online aankopen bij webshops, daar dit allemaal in de basis gewoon veilig is kan er natuurlijk altijd ook misbruik van worden gemaakt en dat kan je nu éénmaal niet voor de volle 100% voorkomen. Echter kan je de computer tegenwoordig met het ruime aanbod aan de verschillende soort beveiligingspakketten prima beveiligen.
Waar vroeger een simpele "virusscanner" die volledig op basis van signatures c.q. definities (virushandtekeningen) werkte volstond kan je anno 2013 niet meer op vertrouwen gezien de evolutie die de malware de laatste jaren heeft ondergaan.
Gezien dit feit zie je ook steeds vaker dat er nieuwe beveiligingstechnologieën worden ontwikkeld om het kat-en-muisspel tussen de malwareschrijvers en de anti-virus/anti-malwarefabrikanten redelijk beheersbaar te houden en daarmee te zorgen voor een optimale beveiliging.

Terugkomende op de "bankingtrojanen" heeft malware het de laatste jaren dan ook vooral voorzien op het onderscheppen, en verkrijgen van persoonlijke gegevens zoals uw gebruikersnamen en wachtwoorden, financiële gegevens als creditcard nummers en noem maar op. Bekende "bankingtrojanen" zoals Zeus (Zbot), Sinowal (Mebroot, Torpig), Carberp, Tatanga, Cridex en vele andere varianten worden dan ook massaal verspreid en het bezoeken van een bekende c.q. betrouwbare website kan al de aanleiding van een malwareinfectie zijn. En aangezien de huidige malware veelal uitgerust is met een zogenaamd "self defense" mechanisme kunnen deze in de basis langdurig onopgemerkt aanwezig blijven op uw computer, en zeker wanneer er nog geen definities voor beschikbaar zijn. En daarbij beschikken de meeste malware varianten ook over een mechanisme waarbij de malware automatisch op uw computer geüpdatet kan worden via de command & control server.
Afbeelding HitmanPro.Alert werking
Op het bovenstaande voorbeeld is schematisch te zien hoe bepaalde malware zoals "bankingtrojanen" werken en daarbij een zogenaamde "Man In The Middle" (MITM) / "Man In The Browser" (MITB) aanvalen kan uitvoeren waarbij uw financiële transacties gemanipuleerd kunnen worden zonder dat u daar erg in heeft. Middels HitmanPro.Alert heeft u hiervoor een extra beschermingslaag in u browser, en deze controleert real-time of er bijvoorbeeld verdachte applicaties actief zijn op uw computer. Wanneer HitmanPro.Alert een bedreiging detecteert zal u hier direct een melding van krijgen, zoals u kunt zien op het onderstaande scherm.
Afbeelding Wanneer u zo'n melding ontvangt krijgt u de mogelijkheid om direct een scan uit te voeren met HitmanPro, waarmee u de gedetecteerde bedreiging c.q. malware van uw computer kunt laten verwijderen. HitmanPro.Alert is beschikbaar als gratis programma en is geschikt voor 32-bits en 64-bits versies van Windows XP, Vista en Windows 7 en 8. HitmanPro.Alert werkt probleemloos naast andere beveiligingsprogramma’s en is compatibel met alle antivirus software. Het werkt met alle web browsers, waaronder Internet Explorer, Chrome, Firefox en Opera.

Heeft u vragen of problemen omtrent HitmanPro.Alert dan kunt u terecht in de sectie Beveiliging & Privacy.
Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)

Maak een account aan of log in om deel te nemen aan de discussie

Je moet lid zijn om een ​​reactie te kunnen plaatsen

Maak een account aan

Geen lid? Registreer om lid te worden van onze community
Leden kunnen hun eigen onderwerpen starten en zich abonneren op onderwerpen
Het is gratis en duurt maar een minuut

Registreer

Log in

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Terug naar “Security artikelen & handleidingen”