Protecthost.dll

Plaats hier uw vraag / probleem als u het vermoeden heeft dat uw computer geïnfecteerd is. (FRST logs)
Gebruikersavatar
stephanreisig
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 24
Lid geworden op: 11 dec 2014 00:59
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 7 Ultimate Service pack 1 ( 64 b
AV: Microsoft Security Essentials
AM: Malwarebites Antimalware
FW: Windows Firewall

#16

21 jun 2016 12:12

Hallo,

Gisteren liep Google Chrome om de zoveel tijd vast.
Ik had ook Spotify aan staan. Iedere keer als Google Chrome vastliep
maakte Spotify tijdens een nummer het geluid alsof er een of andere kòrtsluiting was !
Vervolgens reageerde er helemaal nièts meer.
Na een tijdje wachten kon ik alles afsluiten, heb een MBAM scan gedaan ( niets gevonden ).
Ik heb Spotify en Chrome maar opnieuw geinstalleerd.
Alles leek 't weer normaal te doen, maar toen ik nèt Chrome aandeed, liep ie na een paar minuten alweer vast.
Dus ik dènk dat 't toch wat ànders is.
Ik heb Speccy geopend en de temperaturen van de cpu , moederbord, etc. zijn goed ( pc is wel pas een half uurtje aan ).
Pas geleden nog alle fans goed schoon gemaakt en alle stekkers gechecked.
Of de pc is lekker snel of hij loopt vast. > raadsel ( voor mij i.i.g. )
Gebruikersavatar
stephanreisig
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 24
Lid geworden op: 11 dec 2014 00:59
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 7 Ultimate Service pack 1 ( 64 b
AV: Microsoft Security Essentials
AM: Malwarebites Antimalware
FW: Windows Firewall

#17

21 jun 2016 12:54

Wat ik steeds vergeet aan te halen is het volgende:
Een paar dagen geleden had ik een scan gedaan mbv System Mechanic
en daarna re-boot, maar dàt ging helemaal fout = Win 7 ging helemaal niet meer open!
Via Veilige Modus op een of andere manier toch alles weer aan de praat gekregen.
Ik heb nèt tevens ontdekt hoe je de Sysytem Mechanic actie's weer ongedaan kunt maken >
mbv 'SafetyNet' binnen 't programma.
Ik heb nu de verwijderede registergegevens weer terug geplaatst.
Ik bèn benieuwd of er verschil te merken zal zijn.
Screenshots System Mechanics:
http://www.imgdumper.nl/uploads9/57691a ... enshot.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.imgdumper.nl/uploads9/57691b ... shot_2.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; ( de 'Optimize Registry ' van 19-06-2016 heb ik zojuist terug gezet; daarom staat ie er niet meer bij. Ik denk dat ik die van 15-06-2016 jl maar ook weer terug plaats en dan een re-boot uitvoer ).
Er zullen dan wel bep. register gegevens zijn van zaken die ik in de tussentijd verwijderd heb, die moeten dan toch wèl verwijderd worden, niet waar ??
Mvg,
Gebruikersavatar
stephanreisig
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 24
Lid geworden op: 11 dec 2014 00:59
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 7 Ultimate Service pack 1 ( 64 b
AV: Microsoft Security Essentials
AM: Malwarebites Antimalware
FW: Windows Firewall

#18

21 jun 2016 13:45

Hallo,

Ik heb de 'Optimize Registry' van 15 -06-2016 in System Mechanic ook weer terug gezet en ge-re-boot.
Ben geneigd om System Mechanic niet meer te gaan gebruiken !! CCleaner lijkt me beter .
Wat wel nog steeds heel traag ging ( de herstart ) :
Eerst krijg ik zo'n 20 sec. een zwart scherm te zien met de regel "ATI Radeon Xpress ?1250? for Moray '
Dat is volgens mij de videokaart ?
Onlangs heb ik mijn videokaart ge-update ( ATI Radeon X1200 Series (Microsoft Corporation - WDDM) (MSI) )
Dan zie ik ( tijdens heropstart ) de afb. v/h/ moederbord > 1 minuut lang ( of zo ) !!
en dan gaat 't sneller en uiteindelijk start Win7; dat gaat wel een heel stuk sneller.
Nu gaat Google Chrome ook weer snel en 't scrollen gaat ook goed.
Andere programma's als bv Photoshop doet 't ook weer zoals vroeger, goed dus.
Dus als de pc eenmaal opgestart is gaat alles goed;
alleen 't opstarten zelf verloopt nog vreemd!
Ter controle heb ik CCleaner het register laten checken en zag dit ( klik op link ) :
http://www.imgdumper.nl/uploads9/576925 ... stry_1.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

MVG, Stephan
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 42043
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 8
Ontvangen likes: 11
Contacteer:

#19

22 jun 2016 10:18

Hallo,

Register cleaners kan je beter vermijden zoals in dit geval System Mechanic, dergelijke programma's gaan vaak té rigoureus te werk en zorgen voor onverklaarbare problemen.
stephanreisig schreef:Onlangs heb ik mijn videokaart ge-update ( ATI Radeon X1200 Series (Microsoft Corporation - WDDM) (MSI) )
Dan zie ik ( tijdens heropstart ) de afb. v/h/ moederbord > 1 minuut lang ( of zo ) !!
Heb je toevallig onlangs ook iets in de BIOS aangepast, of de standaard instellingen terug gezet?
Gebruikersavatar
stephanreisig
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 24
Lid geworden op: 11 dec 2014 00:59
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 7 Ultimate Service pack 1 ( 64 b
AV: Microsoft Security Essentials
AM: Malwarebites Antimalware
FW: Windows Firewall

#20

22 jun 2016 23:41

Dat was idd tè rigoreus !
Ik heb idd de BIOS geopend om te checken of the opstart wel via C:\ ( hadrdisk ) zal gaan,
maar heb eigenlijk 't niet gevonden.

Het blijft een raadsel,
ben bang dat mijn Win7 gecorrumpeerd cq beschadigd is,
want programmatuur blijft haperig.
Ik heb gèèn Win7-cd. ;(
De zoveelste MBAM / Microsoft Security Essentials scans hebben niets opgeleverd.
Ben alles wat overbodig is aan het verwijderen ( met beleid ).
Disk Cleaner van CCleaner kwan met duizenden overbodige bestanden in C:\ Harddisk,
maar was huiverig om dis allemaal te deleten. Heb 't ook niet gedaan.
Heb een beetje genoèg van al die cleanerprogramma's.
Weet gewoon niet meer wat betrouwbaar is.

:dank: voor alle hulp tot zo ver.
MVG,
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 42043
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 8
Ontvangen likes: 11
Contacteer:

#21

23 jun 2016 08:55

Hallo,

Als juist het opstarten traag is vanaf het BIOS scherm dan heeft dit nog niets met Windows zelf te maken. En vertraagde start vanaf de BIOS kan bijvoorbeeld komen doordat de boot-sequence niet goed ingesteld staat.

Ga naar start > uitvoeren of type het commando msconfig in het zoekvenster van het startmenu.
  • Open het tabblad "Services" en vink de optie "Alle Microsoft services verbergen" aan.
  • Klik nu op de knop "Alles uitschakelen"
  • Open nu het tabblad "Opstarten" en klik op "Alles uitschakelen"
  • Klik op Toepassen en daarna op Ok en herstart de computer.
Hoe is het hierna met de traagheid van Windows, of werkt nu wel alles normaal?
Gebruikersavatar
stephanreisig
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 24
Lid geworden op: 11 dec 2014 00:59
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 7 Ultimate Service pack 1 ( 64 b
AV: Microsoft Security Essentials
AM: Malwarebites Antimalware
FW: Windows Firewall

#22

23 jun 2016 14:51

Hi,

De opstart is nu - zeg maar - van 5 minuten naar 1 minuut gegaan.
Dat is een enorme verbetering, maar nog niet hoe 't was.
Nu moeten we waarschijnlijk kijken welke niet-microsoft onderdelen
de opstart zo enorm vertragen.
MVG,
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 42043
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 8
Ontvangen likes: 11
Contacteer:

#23

24 jun 2016 09:55

Hallo,

Inderdaad, schakel als eerste alle services weer in en kijk dan of er weer een enorm verschil merkbaar is na de herstart.
Vervolgens kan je dan één voor één alle automatisch opstartende programma's inschakelen met een tussentijdse herstart.
Op deze manier kan je dan achterhalen welke items het opstarten aanzienlijk vertragen.
Gebruikersavatar
stephanreisig
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 24
Lid geworden op: 11 dec 2014 00:59
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 7 Ultimate Service pack 1 ( 64 b
AV: Microsoft Security Essentials
AM: Malwarebites Antimalware
FW: Windows Firewall

#24

24 jun 2016 14:58

Hallo,


Wat betreft niet-microsoft onderdelen services tijdens Opstart:

1) AMD FUEL Service
> Opstart duurt nog steeds lang wanneer dit is uitgeschakeld

2) E.dentifier Connecter Service ( ABN AMRO bank )
> Opstart duurt nog steeds lang wanneer dit is uitgeschakeld

3) Samsung Mobile Connectivity Service
> Opstart duurt nog steeds lang wanneer dit is uitgeschakeld

Maar wanneer ik alles stop dan is de opstart wèl sneller > ??
Naast de drie bovengenoemde niet microsoft services
had ik ook nog drie andere, maar die had ik al eerder gestopt
omdat die niet vereist zijn tijdens opstart.
2 Google Update-services en 1 Team-Viewer 9 -service.

De opstart zelf begint altijd met een zwart scherm met bovenaan
de regel: "ATI Radeon Xpress ?1250? for Moray " ( video kaart )
De vraagtekens in deze regel begrijp ik niet !
Dit scherm blijft ook relatief lang zichtbaar.
De videokaart heb ik onlangs ge-update.>
Hoe zou ik kunnen controleren of ik deze update goed heb gedaan ?? ( mocht 't dààraan liggen )

Daarna verandert 't scherm in een afbeelding v/h moederbord
( Fabrikant MICRO-STAR INTERANTIONAL CO.LTD
Model MS-7367 (CPU 1)
Versie 1.0
Chipsetfabrikant ATI
Chipsetmodel Radeon X1250 )
met onderaan de regel: ' Press < Tab > to switch to Post
or press < Del > to run BIOS setup '
Staat deze zin er altijd bij of is het ècht een òpdracht,
die aan mij gericht is ??
Dit scherm blijft dan ook relatief lang zichtbaar
en daarna gaat 't weer sneller.

Op Schoonepc.nl ( van Menno Schoone ), die ik wel vertrouw,
las ik dat 't soms ook zin kan hebben als je de hele lijst
in Services na-checkt , door bv de begeleidende info bij
elke service te lezen en dat onderdeel ook even googlet
om te kijken ( bij meerdere bronnen, natuurlijk )
of het echt vereist is bij Opstart.
Dit heb ik (nog ) niet gedaan, vooral omdat 't veel werk is.
Ik vind 't ook een beetje te riskant om te doen.
MVG,
Gebruikersavatar
stephanreisig
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 24
Lid geworden op: 11 dec 2014 00:59
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 7 Ultimate Service pack 1 ( 64 b
AV: Microsoft Security Essentials
AM: Malwarebites Antimalware
FW: Windows Firewall

#25

24 jun 2016 15:13

Vòòr dit 'ProtectHost.dll' -probleem had ik temperatuurproblemen.
Heb vervolgens alle fans schoongemaakt en alle 'stekkers' in de pc gecheckt.
Daarna daalde de temperaturen weer.
Eèn ventilator doet 't minder goed > die moet ik waarschijnlijk binnenkort vernieuwen.
In Speccy ( up-to-date ) kan ik zien dat alle temp goed zijn ( redelijk ònder de 50 graden )
Alleen bij 'Opslag' is de temperatuur steeds vlàk onder de 50 graden >
" 298GB Hitachi HDP725032GLA360 ATA Device (SATA) 49 °C "
Zou 't o.a. ook hieraan kunnen liggen?
Het is me niet gelukt om een snapshot van Speccy hier toe te voegen,
ook niet via IMGDumper.nl

MVG
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 42043
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 8
Ontvangen likes: 11
Contacteer:

#26

27 jun 2016 08:27

Hallo,

Het scherm met de melding "ATI Radeon Xpress ?1250? for Moray" en de vraagtekens is in principe normaal, alleen dat deze behoorlijk lang in beeld blijft niet.
Maar voer als eerste Speccy nogmaals uit zodat we even verder kunnen kijken.
  • Start Speccy en laat een overzicht maken van de hardware.
  • Als dit gereed is selecteer je bovenaan "Bestand - Publiceer Snapshot" en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ".
  • In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht.
  • Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware.
Voer hierna ook de volgende tool eens uit.

Download Afbeelding Crystal DiskInfo naar het bureaublad.
  • Dubbelklik op CrystalDiskInfoPortable_x.x.0.paf.exe en klik vervolgens op OK.
  • Het programma wordt nu uitgepakt in een nieuwe map op het bureaublad.
  • Plaats nu een vinkje bij de optie Crystal DiskInfo Portable starten en klik op Voltooien.
  • Of open de aangemaakte map en klik met de rechtermuisknop op CrystalDiskInfoPortable.exe en kies uitvoeren als administrator.
    • Is de kleur Blauw - dan is deze schijf in orde.
    • Is de kleur Geel - dan zijn er problemen met de betreffende schijf.
    • Is de kleur Rood - dan is de harde schijf zeker aan vervanging toe.
  • Als het programma geopend is, worden de gegevens van de harde schijf getoond
  • Let op: Vergroot het venster zodat alle informatie goed zichtbaar is.
  • Maak een screenshot van het programma, hoe je dat doet lees je HIER.
  • Upload dit bestand naar http://www.imgdumper.nl.
  • Je krijgt dan een unieke link. Post die link in je volgend bericht.
Afbeelding
Gebruikersavatar
stephanreisig
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 24
Lid geworden op: 11 dec 2014 00:59
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 7 Ultimate Service pack 1 ( 64 b
AV: Microsoft Security Essentials
AM: Malwarebites Antimalware
FW: Windows Firewall

#27

27 jun 2016 13:42

Hi Maxstar,

Screenprint Speccy : http://speccy.piriform.com/results/qMty ... RHvMCdkpz4" onclick="window.open(this.href);return false;

Screenprint CrystalDiskInfo :
http://www.imgdumper.nl/uploads9/577111 ... enshot.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

MVG,
Gebruikersavatar
stephanreisig
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 24
Lid geworden op: 11 dec 2014 00:59
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 7 Ultimate Service pack 1 ( 64 b
AV: Microsoft Security Essentials
AM: Malwarebites Antimalware
FW: Windows Firewall

#28

27 jun 2016 14:22

Is het een idee om Schijfcontrole / Diskcheck te doen,
zoals hier beschreven : https://support.microsoft.com/nl-nl/kb/2641432" onclick="window.open(this.href);return false; ??

MVG,
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 42043
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 8
Ontvangen likes: 11
Contacteer:

#29

28 jun 2016 07:47

Hallo,

De systeemschijf is ongetwijfeld de oorzaak van de problemen, maak in ieder geval een back-up van alle belangrijke gegevens die op de schijf / partities staan.
Een schijfcontrole zal niet gaan helpen in dit geval, het enige wat je kunt doen is deze schijf vervangen gezien de "reallocated sector count".
Gebruikersavatar
stephanreisig
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 24
Lid geworden op: 11 dec 2014 00:59
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 7 Ultimate Service pack 1 ( 64 b
AV: Microsoft Security Essentials
AM: Malwarebites Antimalware
FW: Windows Firewall

#30

28 jun 2016 16:36

Hallo,

Dat is niet zo'n goed nieuws.
Is hier ècht niets meer aan te doen ? MVG,
Plaats reactie

Terug naar “Hulp bij malware en virusinfectie problemen, adware en ongewenste software”