Verandering in Chrome

Stel hier al uw vragen met betrekking tot het internet en aanverwante onderwerpen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Wimpie007
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 9
Lid geworden op: 25 jul 2012 23:46
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7
AV: Avira

#1

03 aug 2012 22:09

Sinds 2 dagen doet Google Chrome raar.

Ik heb Google Chrome 21.0.1180.60 m
Het grootste probleem is dat sommige website's niet meer helemaal correct worden weergegeven.
Zo wordt op kpnvandaag het tv kijken niet meer weergegeven. Terwijl dit in andere browser nog wel gewoon top werkt.
Heel soms werkt het nog in Chrome.

Nog iets wat ik persoonlijk niet zo mooi vind is dat het icoontje van sitegegevens bekijken in Chrome is veranderd.

Mijn vraag is dus hoe los ik dit op?

Zo ziet mijn Chrome ernu uit en sommige websites laad Chrome niet door.
Afbeelding
Zoals in de foto te zien laad Chrome de website niet terwijl daar toch echt wat moet staan en rood om cirkelt is heb ik toch liever zo:

Afbeelding
Deze foto is van internet http://www.google.com/chrome/intl/en/im ... ge_alt.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; zo was bij mij de adresbalk eerst ook, vanwaar die verandering?

Wat ik al geprobeerd heb:
-Chrome browsergegevens wissen
-Opnieuw Installeren Chrome.
Gebruikersavatar
iEscape
Moderator
Moderator
Berichten: 6980
Lid geworden op: 18 okt 2010 12:50
Bericht indicaties: 2
OS: macOS Catalina 10.15.4
FW: NetBarrier X9
Gegeven likes: 1

#2

04 aug 2012 14:17

@ Wimpie007,

Er zijn meerdere Chrome-gebruikers met hetzelfde probleem :pray:

http://tweakers.net/meuktracker/28948/g ... 18060.html" onclick="window.open(this.href);return false;
met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
Gebruikersavatar
porrelaar
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 798
Lid geworden op: 03 aug 2012 12:58
Bericht indicaties: 2
OS: Windows 10
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#3

04 aug 2012 14:40

Ik gebruik ook Google Chrome 21.0.1180.60 beta-m.
Het icoontje dat jij met rood hebt omcirkeld, was vroeger een rondje en nu een vierkantje. Daar zou ik me niet al te druk over maken. Het favicon wordt immers nog steeds getoond op het tabblad.

Vervelender is dat je op KPN Vandaag niet meer tv kunt kijken. Ik ben met Chrome eens naar diezelfde website (http://www.kpnvandaag.nl/#itvonline) gegaan. Heel even kreeg ik de gehele pagina in beeld; toen viel een groot deel weg en zag ik hetzelfde als wat jij laat zien in het eerste plaatje.

Gebruik jij soms AdBlock of AdBlock Plus? Toen ik AdBlock uitschakelde voor die pagina, werd hij wel geheel geladen.
Gebruikersavatar
Wimpie007
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 9
Lid geworden op: 25 jul 2012 23:46
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7
AV: Avira

#4

04 aug 2012 17:53

porrelaar schreef:Ik gebruik ook Google Chrome 21.0.1180.60 beta-m.
Het icoontje dat jij met rood hebt omcirkeld, was vroeger een rondje en nu een vierkantje. Daar zou ik me niet al te druk over maken. Het favicon wordt immers nog steeds getoond op het tabblad.

Vervelender is dat je op KPN Vandaag niet meer tv kunt kijken. Ik ben met Chrome eens naar diezelfde website (http://www.kpnvandaag.nl/#itvonline) gegaan. Heel even kreeg ik de gehele pagina in beeld; toen viel een groot deel weg en zag ik hetzelfde als wat jij laat zien in het eerste plaatje.

Gebruik jij soms AdBlock of AdBlock Plus? Toen ik AdBlock uitschakelde voor die pagina, werd hij wel geheel geladen.
Hallo,
Ja het icoontje is ook niet erg, het wereldbolletje / rondje vond ik persoonlijk mooier.

Maar ik heb wel adblock maar staat altijd al uit. En die website van kpnvandaag laad bij mij gewoon niet goed door.
Dus aan AdBlock kan het niet liggen.

Groet
Gebruikersavatar
iEscape
Moderator
Moderator
Berichten: 6980
Lid geworden op: 18 okt 2010 12:50
Bericht indicaties: 2
OS: macOS Catalina 10.15.4
FW: NetBarrier X9
Gegeven likes: 1

#5

05 aug 2012 13:56

ter info:
01] Adobe stopt met mobiele versie Flash.
http://webwereld.nl/nieuws/108506/adobe ... flash.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://webwereld.nl/de-vijf/108524/5-na ... -exit.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://webwereld.nl/nieuws/109752/googl ... flash.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://4nieuws.nl/show.php?key=54218&ti ... in%20dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;

02] Nieuwe versie Chrome brengt Retina-ondersteuning [aug 2012]
http://www.techzine.nl/nieuws/30973/nie ... ning-.html" onclick="window.open(this.href);return false;

03] Bij de laatste versie van Google Chrome is Pepper Flash Default in ingeschakeld.
Laatste update van Pepper Flash is 02 aug 2012
http://aur.archlinux.org/packages.php?ID=57249" onclick="window.open(this.href);return false;

Soorten Flash: NPAPI [Netscape plugin API] – API [Applicatin Programming Interface] – PPAPI [Pepper plugin API]
@bazab dab
Chrome needs to be hardware-accelerated for Pepper Flash to work properly, I believe, because it still doesn't work as well on my older laptop (too much CPU usage compared to NPAPI Flash).
Type chrome://gpu in your Omnibox and see what it says. Mine says that "Flash3D" and "Flash Stage3D" are hardware-accelerated.
@jor
wow that makes my eyes bleed
ok here what its says
Graphics Feature Status
Canvas: Software only. Hardware acceleration disabled.
Compositing: Hardware accelerated
3D CSS: Hardware accelerated
CSS Animation: Accelerated
WebGL: Hardware accelerated
WebGL multisampling: Hardware accelerated
Flash 3D: Unavailable. Hardware acceleration unavailable
Flash Stage3D: Unavailable. Hardware acceleration unavailable
Problems Detected
Accelerated 2D canvas is unavailable: either disabled at the command line or not supported by the current system.
Disable 3D in Flash on XP: 134885
IS THIS GOOD ?
http://googlechromereleases.blogspot.nl ... lease.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Wellicht interessant om die blog te volgen ::)

En even spelen met de instellingen van Adobe Flash – Pepper Flash :pray:
Ik gebruik zelf geen Google Chrome, kan dus niet er mee spelen.
met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
Gebruikersavatar
porrelaar
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 798
Lid geworden op: 03 aug 2012 12:58
Bericht indicaties: 2
OS: Windows 10
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#6

05 aug 2012 14:28

Bedankt voor deze informatie, iEscape.
Ik heb even gespeeld met de instellingen van Flash en nu wordt de website http://www.kpnvandaag.nl/#itvonline direct getoond als ik op die link klik.

Ik deed het volgende in Chrome:
1. Klik op de steeksleutel (rechtsboven in Chrome) en kies Instellingen.
2. Helemaal onderaan klik je op 'Geavanceerde instellingen weergeven'.
3. Onder 'Privacy' klik je op 'Instellingen voor inhoud'. Trek de schuifbalk omlaag totdat je Plug-ins ziet.
4. Klik op de link 'Afzonderlijke plug-ins uitschakelen'
5. In het volgende scherm zie je bovenaan twee Flash players staan. Schakel Shockwave Flash 11.3 r31 uit. Dat is de pepflash player.dll.

@ Wimpie007, ik hoop dat dit voor jou het gewenste resultaat brengt.
Overigens is die Pepper Flash player op dezelfde manier altijd weer in te schakelen, mocht je dat willen.
Gebruikersavatar
iEscape
Moderator
Moderator
Berichten: 6980
Lid geworden op: 18 okt 2010 12:50
Bericht indicaties: 2
OS: macOS Catalina 10.15.4
FW: NetBarrier X9
Gegeven likes: 1

#7

05 aug 2012 14:47

@ porrelaar,

Geen dank, graag gedaan.
Mooi dat het gelukt is.
Dank je voor de feedback :bow: en de werkwijze :good:

Super dat je de weg naar dit forum hebt gevonden :welcome: :smiley_highfive:

:sorry: Maxstar :detective: een beetje off-topic.

met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
Gebruikersavatar
Wimpie007
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 9
Lid geworden op: 25 jul 2012 23:46
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7
AV: Avira

#8

05 aug 2012 14:54

porrelaar schreef:Bedankt voor deze informatie, Mericya.
Ik heb even gespeeld met de instellingen van Flash en nu wordt de website http://www.kpnvandaag.nl/#itvonline direct getoond als ik op die link klik.

Ik deed het volgende in Chrome:
1. Klik op de steeksleutel (rechtsboven in Chrome) en kies Instellingen.
2. Helemaal onderaan klik je op 'Geavanceerde instellingen weergeven'.
3. Onder 'Privacy' klik je op 'Instellingen voor inhoud'. Trek de schuifbalk omlaag totdat je Plug-ins ziet.
4. Klik op de link 'Afzonderlijke plug-ins uitschakelen'
5. In het volgende scherm zie je bovenaan twee Flash players staan. Schakel Shockwave Flash 11.3 r31 uit. Dat is de pepflash player.dll.

@ Wimpie007, ik hoop dat dit voor jou het gewenste resultaat brengt.
Overigens is die Pepper Flash player op dezelfde manier altijd weer in te schakelen, mocht je dat willen.
Beste Porrelaar.
De Shockwave Flash 11.3 r31 player zie ik staan en kan ik uitschakelen.
Echter heb ik geen 2 Flash players. Dus als ik nu naar de website ga zegt die: "Flash is uitgeschakeld, als u de plugin weer wilt inschakelen gaat u naar Chrome://plugins.

Kan ik die tweede Flash player ergens downloaden ofzo?

Bedankt voor de hulp tot nu toe al i.i.g.

Edit: Door op details te drukken heb ik inderdaad de pepflashplayer.dll uit kunnen schakkelen.
Ik heb zelfs 3 flash player ofzo:
Afbeelding

Probleem met http://www.kpnvandaag.nl/#itvonline is nog niet helemaal opgelost bij mij helaas.
Ik moet wel drie tot vier keer refreshen voordat hij eindelijk de tv module start zeg maar.
Als ik niet refresh blijft die gewoon dat eerste scherm tonen.
Is daar nog wat aan te doen? Want andere browser start die wel gewoon in een keer door.

Edit2: Ook die 3de flash player uitschakelen werkt niet. En het is structureel dat de website het bij de 3de keer pas doet en laat zien wat hij moet laten zien. Vroeger was dit gewoon in één keer.
Gebruikersavatar
Wimpie007
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 9
Lid geworden op: 25 jul 2012 23:46
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7
AV: Avira

#9

05 aug 2012 15:17

Hallo,

Ik ben eigenlijk maar wat blijven klooien in die plugins.
Ik kwam nog een plugin tegen van Shockwave.

Shockwave - Versie: 11.6.5r635 (Uitgeschakeld)
Adobe Shockwave for Director Netscape plug-in, version 11.6.5.635

Deze heb ik ook maar is uitgeschakeld. De website schakelt nu wel in 1 keer door.
Beetje vreemd maar ik lijk nu uit de "brand" te zijn.
Ik hoop dat het uitschakelen van de plugins niet op andere sites vervelende doorwerking heeft.
Maar het lijkt helemaal goed te werken nu.
(Wel dom van Google dat ze al die overbodige plugins erin zetten dan!)

Bedankt voor jullie hulp.
Gebruikersavatar
Kemi
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 31
Lid geworden op: 26 aug 2010 17:03

#10

11 jun 2013 15:52

porrelaar schreef:Vervelender is dat je op KPN Vandaag niet meer tv kunt kijken. Ik ben met Chrome eens naar diezelfde website (http://www.kpnvandaag.nl/#itvonline) gegaan. Heel even kreeg ik de gehele pagina in beeld; toen viel een groot deel weg en zag ik hetzelfde als wat jij laat zien in het eerste plaatje.
Ik zit al maanden met hetzelfde probleem in Chrome en in Firefox komt alleen het cookie scherm en daarna wordt het geheel grijs. Ik weet niet of er al oplossingen voor zijn gevonden maar dat zou wel heel prettig zijn als iemand dat weet.

Afbeelding
Gebruikersavatar
porrelaar
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 798
Lid geworden op: 03 aug 2012 12:58
Bericht indicaties: 2
OS: Windows 10
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#11

11 jun 2013 16:26

Dag Kemi, ik maak zelf eigenlijk nooit gebruik van KPN tv online, maar ik heb weer eens geklikt op diezelfde link en kreeg het volgende resultaat met Firefox 21.0:
Firefox toonde inderdaad het cookie scherm. Je moet dan op Accepteren klikken.
Daarna werd bij mij tv online niet geopend, maar keerde ik terug op de home pagina van KPN.
Ik klikte daar op het tabblad TV en daarna op de groene knop "Naar ITV Online". Daarna kreeg ik wel het juiste scherm voor mijn neus.

Wat jij zou kunnen doen is alle cookies voor KPN weggooien. Daarna opnieuw proberen en de cookie accepteren. Wat gebeurt er dan?
Gebruikersavatar
Kemi
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 31
Lid geworden op: 26 aug 2010 17:03

#12

11 jun 2013 17:31

Ik heb alle cookies verwijderd en extra ccleaner uitgevoerd en met Firefox nog steeds de cookie melding en dan een geheel grijs scherm.
Met Chrome krijg ik die cookie melding niet eens te zien en is het direct grijs en dit zou dan de oorzaak zijn dat die pagina gewoon niet goed werkt in Firefox en Chrome.
Met Internet Explorer werkt alles normaal alleen wel een stuk trager dan Chrome of Firefox.

Zou het verwijderen van Chrome en Firefox en opnieuw installeren nog kunnen helpen?
Java en Adobe flash heb ik net ook al opnieuw geïnstalleerd maar geeft ook geen verbetering.
In Silverlight kan het toch niet zitten want dat gebruikt alleen de website van RTL4?
Gebruikersavatar
porrelaar
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 798
Lid geworden op: 03 aug 2012 12:58
Bericht indicaties: 2
OS: Windows 10
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#13

11 jun 2013 17:53

Je zou het nog even kunnen proberen met Firefox, nadat je alle add-ons in Firefox hebt uitgeschakeld via Extra > Add-ons > Extensies.

Overigens was ik in mijn vorige bericht vergeten dat ik een foutmelding krijg in Firefox wanneer ik op de link naar ITV Online klik, namelijk "Backbase Exception #12". Geen idee wat die error inhoudt. Maar na een klik op OK kon ik wel verder.
Gebruikersavatar
Kemi
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 31
Lid geworden op: 26 aug 2010 17:03

#14

12 jun 2013 18:46

Ik heb alles geprobeerd maar in Firefox en Chrome weigert het gewoon te werken zoals bij Internet Explorer.
Wat kan ik nog meer proberen om het in Firefox en Chrome werkend te krijgen?
Gebruikersavatar
porrelaar
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 798
Lid geworden op: 03 aug 2012 12:58
Bericht indicaties: 2
OS: Windows 10
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#15

13 jun 2013 11:45

Ik weet het niet meer, Kemi. :sorry:
Hopelijk krijg je nog reacties van mensen die regelmatig met Firefox of Chrome naar ITV Online kijken.
Plaats reactie

Terug naar “Browsers, e-mailprogramma's en internet software”