gestoord van mozilla firefox

Stel hier al uw vragen met betrekking tot het internet en aanverwante onderwerpen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Tante Til
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 11
Lid geworden op: 11 jan 2017 13:09
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: windows 10
AV: panda free
AM: Geen idee. Is ccleaner er een?
FW: windows defender

#1

20 apr 2017 11:11

Hoi allemaal.

Ik wordt zo langzamerhand gestoord van firefox.
Om de haverklap krijg ik de melding dat mozilla firefox niet reageert, en dan wordt alles super traag. Het enige dat dan helpt is opnieuw opstarten. Gek wordt ik ervan.
Ik wil dus van firefox af.
Ik werkt (helaas) met windows 10.en ik kan niet meer terug. Maar mijn man heeft op zn computer nog windows 7 of 8 of zo, en ook bij hem wordt alles na een paar uur steeds slomer.
We hebben xs4all fritzbox 7360. Hij met een kabel, ik met mn laptop op wifi.

Ik werk niet met al die dingen als cloud en edge of hoe dat ook allemaal mag heten. Vraag me niet waarom, maar ik heb daar niks mee. Snap er ook niks van, moet al dat spul niet.
Ik wil weer gewoon lekker zoals het voorheen was, voor windows met al die extra's kwam.

Nu heb ik 2 vragen.
Ik heb voor mn e-mails thunderbird, en dat bevalt me prima. Als ik van firefox overstap naar een andere browser, kan ik thunderbird dan gewoon blijven gebruiken?

En, uiteraard, vraag 2, wat raden jullie me aan als andere browser.
Iets simpels dat voor digibeten als ik ook te behapstukken is.

O, en nog een 3e vraag.
Als ik een andere browser neem, houd ik dan toch mn lijstjes met favorieten en zo?

Alvast bedankt voor eventuele sugesties en reacties.

Enne, had ik al gezegd dat ik een digibeet ben? :redface:

Groetjes  Tante Til
Gebruikersavatar
Veng
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 199
Lid geworden op: 27 feb 2015 20:30
Kennisniveau: (2) Ervaren
Contacteer:

#2

20 apr 2017 12:32

Als ik van firefox overstap naar een andere browser, kan ik thunderbird dan gewoon blijven gebruiken?
Antw.: Ja
wat raden jullie me aan als andere browser.
Antw.: Ik zelf gebruik naar tevredenheid FF maar je zou over kunnen stappen op Chrome. Heeft op dit moment blijkens mijn Google Analytics het hoogst aantal gebruikers.
Als ik een andere browser neem, houd ik dan toch mn lijstjes met favorieten en zo?
Antw.: Volgens mij niet maar je kunt ze wel importeren: https://support.google.com/chrome/answer/96816?hl=nl
(Eerst importeren voor je FF verwijdert, anders ben je ze alsnog kwijt.)
Weet veel niet, daarom slechts garantie tot op de stoep :wink:
Vraag je niet af of je opslagmedium defect kan raken want dat gaat gebeuren! En dan?
Gebruikersavatar
Tante Til
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 11
Lid geworden op: 11 jan 2017 13:09
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: windows 10
AV: panda free
AM: Geen idee. Is ccleaner er een?
FW: windows defender

#3

20 apr 2017 15:07

Bedankt voor je reactie.
Ik heb al jaaaaaaaaren vol tevredenheid firefox, maar de laatste maanden is het echt puin. Ik denk eigenlijk stiekem dat het aan de fritzbox ligt, deze versie heb ik nog niet zo heel lang.
Ik googel me suf, maar ik weet geen oplossing te vinden voor dat trage gedoe en het niet reageren van firefox.
Always look at the bright side of life
Gebruikersavatar
Veng
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 199
Lid geworden op: 27 feb 2015 20:30
Kennisniveau: (2) Ervaren
Contacteer:

#4

20 apr 2017 16:45

Soms moet je van FF de cache legen en dan gaat hij weer als een speer.
Ken je deze link met allerlei problemen en oplossingen: https://support.mozilla.org/nl/products ... x-problems
Weet veel niet, daarom slechts garantie tot op de stoep :wink:
Vraag je niet af of je opslagmedium defect kan raken want dat gaat gebeuren! En dan?
Gebruikersavatar
abbs
Moderator
Moderator
Berichten: 16068
Lid geworden op: 04 nov 2012 17:10
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10 Pro 64-bit
AV: Emsisoft Anti-Malware
AM: HitmanPro-Alert
Locatie: Leidschendam
Ontvangen likes: 1

#5

20 apr 2017 18:28

Hallo,

Heb je een 64 of 32 bits systeem, zo kan je het nakijken: https://www.antimalwaresoftware.nl/veel ... gsproduct/

Doe op jou pc en die van je man eens een speedtest:

Ga naar de website speedtest en klik in het midden van het scherm op TEST STARTEN.
Wacht tot dit klaar is en klik dan op DIT RESULTAAT DELEN.
Klik vervolgens op het tabblad FORUM en daarna op KOPIËREN en plak de link in je volgend bericht.

Doe de speedtest dan weer als het probleem van Firefox weer krijgt (dan hoef je pas de linken te plaatsen)
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Bent u blij met de geboden hulp? klik hier voor een vrijblijvende donatie Afbeelding
Gebruikersavatar
Tante Til
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 11
Lid geworden op: 11 jan 2017 13:09
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: windows 10
AV: panda free
AM: Geen idee. Is ccleaner er een?
FW: windows defender

#6

21 apr 2017 11:01

Oei. Dat zijn 2 reacties waar ik wel mee aan de slag wil gaan. Bedankt.
Ik moet er even voor gaan zitten, en zo, dus het gaat even duren want we zitten op dit moment tot onze nek in het werk.
Maar ik ga ermee aan de slag..!!! Hartstikke bedankt.
Ik heb er wel wat gepuzzel voor over om bij firefox te blijven.
Always look at the bright side of life
Gebruikersavatar
abbs
Moderator
Moderator
Berichten: 16068
Lid geworden op: 04 nov 2012 17:10
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10 Pro 64-bit
AV: Emsisoft Anti-Malware
AM: HitmanPro-Alert
Locatie: Leidschendam
Ontvangen likes: 1

#7

21 apr 2017 11:07

Tante Til schreef:Oei. Dat zijn 2 reacties waar ik wel mee aan de slag wil gaan. Bedankt.
Ik moet er even voor gaan zitten, en zo, dus het gaat even duren want we zitten op dit moment tot onze nek in het werk.
Maar ik ga ermee aan de slag..!!! Hartstikke bedankt.
Ik heb er wel wat gepuzzel voor over om bij firefox te blijven.
Rustig aan hoor, neem de tijd.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Bent u blij met de geboden hulp? klik hier voor een vrijblijvende donatie Afbeelding
Gebruikersavatar
Kostenzer
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 53
Lid geworden op: 25 mei 2015 00:51
OS: win 10 enterprise
AV: Avira
FW: Avira

#8

21 apr 2017 17:40

Als FF bij iedereen zo langzaam was zou het snel afgelopen zijn met FF.
Zelf gebruik ik ook ALLEEN FF. Nergens problemen mee. Ook win 10. DUS, zou ik ook het probleem zoeken in het systeem.
Overigens waarom schrijf je helaas? Ik moet zeggen dat dit bij mij de eerste windows is waar ik van begin af aan zonder problemen mee gewerkt heb.
Wifi en router op zich daar zal het niet aan liggen. Probeer eens een netwerkscanner.  Ik gebruik inssider wel eens.
Je kunt dan zien of er nog anderen in de omgeving op het zelfde kanaal zitten. Zo ja, neem een kanaal dat minder belast of niet belast is.
Verder zou je eens in taakbeheer kunnen kijken hoeveel taken er open staan als je begint en hoeveel er open staan als het langzaam wordt.
Als dat flink toegenomen is kun je proberen na te gaan waardoor dat komt.
Ik ken chroom niet, maar misschien is die straks om de zelfde reden traag.
We merken hier wel wat je bevindingen zijn.
Succes er mee.
Laatst gewijzigd door Kostenzer op 01 mei 2017 23:08, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
falstring
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 770
Lid geworden op: 07 sep 2013 12:05
Kennisniveau: (2) Ervaren

#9

22 apr 2017 13:12

wellicht ligt het helemaal niet aan ff....
doorloop eens het infectiestappenplan: https://www.pcwebplus.nl/phpbb/viewtopic.php?f=206&t=3904
Gebruikersavatar
PeterVo
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 340
Lid geworden op: 03 sep 2013 16:27
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 10 Pro
AV: Eset SS
FW: Eset SS

#10

08 mei 2017 19:12

Met behulp van MozBackup ( http://mozbackup.jasnapaka.com/ ) kun je van zowel FF als Thunderbird gehele of gedeeltelijke backups maken.
Als je dat met Firefox doet en dan kiest om niet de instellingen te doen, maar bijvoorbeeld alleen de favorieten, dan kun je FF daarna verwijderen.
Let daarbij op dat ook na verwijdering nog restanten staan in o.a. de map C:\Users\GEBRUIKERSNAAM\AppData\Local\Mozilla.
Haal die map ook weg en installeer FF dan opnieuw.
Via MozBackup je favorieten terug en het zou weer goed moeten draaien.
Ik gebruik zelf voornamelijk Chrome, maar daarnaast ook FF met windows 10, zonder problemen.

Een andere optie die je nog hebt is om FF te resetten. Hoe, dat lees je hier: https://support.mozilla.org/en-US/kb/re ... d-settings
Time waits for no one
Plaats reactie

Terug naar “Browsers, e-mailprogramma's en internet software”