probleem live mail

Stel hier al uw vragen met betrekking tot het internet en aanverwante onderwerpen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
goldenrod
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 378
Lid geworden op: 23 aug 2015 15:45
Kennisniveau: (1) Beginner
AV: AVG
AM: geen?
FW: Geen?

#1

Beste,
ik heb hier een kleine laptop met win 7 (medion) en windows live mail. Ik heb twee e-mail-adressen, één gmail.com en één outlook.be. Ik probeer die  via  é-mail account toevoegen in die live mail te stoppen, maar dat werkt niet. Steeds meldingen als kan de host niet vinden, problemen met de server en zo verder. Het zou kunnen dat de serverinstellingen en of poorten niet correct zijn. Dat moet ook handmatig ingegeven worden als ik die adressen daar wil ingeven. Kan ik hier wat hulp en raad voor krijgen?
Beste dank
Patric
Gebruikersavatar
falstring
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 776
Lid geworden op: 07 sep 2013 12:05
Kennisniveau: (2) Ervaren

#2

Gebruikersavatar
goldenrod
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 378
Lid geworden op: 23 aug 2015 15:45
Kennisniveau: (1) Beginner
AV: AVG
AM: geen?
FW: Geen?

#3

Beste,
krijg de melding "verbinding maken met de server is mislukt" voor het downloaden van mappen. Het is een gmail adres dat ik wil gebruiken in windows live mail in windows 7.
Is er een oplossing? Heb alles ingesteld zoals in het leesvoer vermeld.
Dank bij voorbaat
Patric
Gebruikersavatar
falstring
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 776
Lid geworden op: 07 sep 2013 12:05
Kennisniveau: (2) Ervaren

#4

Gebruikersavatar
goldenrod
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 378
Lid geworden op: 23 aug 2015 15:45
Kennisniveau: (1) Beginner
AV: AVG
AM: geen?
FW: Geen?

#5

Beste,
alles ingesteld zoals jou laatste instructies. Maar mail verzenden en ontvangen gaat toch niet. In geavanceerd eens geprobeerd met aangevinkte beveiligde verbinding SSL, bij de server verificatie vereist aangevinkt. Wat kan nu nog fout zijn?
mvg
Patric
Gebruikersavatar
falstring
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 776
Lid geworden op: 07 sep 2013 12:05
Kennisniveau: (2) Ervaren

#6

'eerst moet namelijk in de online interface via het onderdeel Instellingen, tabblad Doorsturen en POP de optie POP worden geactiveerd '
dit wel correct gedaan??
Gebruikersavatar
goldenrod
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 378
Lid geworden op: 23 aug 2015 15:45
Kennisniveau: (1) Beginner
AV: AVG
AM: geen?
FW: Geen?

#7

Neen, waar juist moet dit gebeuren?
Gebruikersavatar
goldenrod
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 378
Lid geworden op: 23 aug 2015 15:45
Kennisniveau: (1) Beginner
AV: AVG
AM: geen?
FW: Geen?

#8

Heb het gevonden denk ik. bolletje geactiveerd bij POP. Er staat nu POP is ingeschakeld voor alle mail, maar het bolletje is niet meer zwart. Maar de mail werkt nog niet. Zou het kunnen dat ik dit gmail account terug moet verwijderen en opnieuw insteken?
Gebruikersavatar
goldenrod
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 378
Lid geworden op: 23 aug 2015 15:45
Kennisniveau: (1) Beginner
AV: AVG
AM: geen?
FW: Geen?

#9

Ik heb het gmail adres verwijderd en dan teruggeplaatst in windows live mail na POP geactiveerd te hebben. Maar dit werkt nog niet. Krijg de melding dat er geen geldig account is.
Alle poorten en instellingen zijn juist volgens de instructie. Wat kan er nog fout zijn?
Gebruikersavatar
falstring
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 776
Lid geworden op: 07 sep 2013 12:05
Kennisniveau: (2) Ervaren

#10

de verbindingsinstellingen zijn dan kennelijk oké, maar lijkt het er op dat je in de accountnaam een foutje maakte
Gebruikersavatar
goldenrod
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 378
Lid geworden op: 23 aug 2015 15:45
Kennisniveau: (1) Beginner
AV: AVG
AM: geen?
FW: Geen?

#11

Ik ben er zeker van datde gebruikersnaam en wachtwoord juist zijn ingevuld, heb het opnieuw ingevoerd en gecontroleerd. De mail openen in IE google bij de aanduiding gmail lukt perfect. Kan het zijn omdat ik aangesloten ben met een kabel voor internet? Ik weet het niet meer, dit lukt niet.
Gebruikersavatar
Veng
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 199
Lid geworden op: 27 feb 2015 20:30
Kennisniveau: (2) Ervaren
Contacteer:

#12

Het zal toch niet te maken hebben met het feit dat outlook.com accounts niet meer ondersteund wordt? Ik zag gmail.com in elk geval nergens in het rijtje er bij staan. Is ook geen Microsoft account."Vanaf eind juni 2016 zal Windows Live Mail 2012 niet langer e-mailberichten, contactpersonen en agenda’s synchroniseren van e-mailaccounts die in @outlook.com, @hotmail.com, @live.com of @msn.com eindigen. Deze e-mailaccounts worden aangestuurd door Outlook.com."
Andere accounts blijven dus blijkbaar gewoon bruikbaar
Laatst gewijzigd door Veng op 12 sep 2016 13:22, 1 keer totaal gewijzigd.
Weet veel niet, daarom slechts garantie tot op de stoep :wink:
Vraag je niet af of je opslagmedium defect kan raken want dat gaat gebeuren! En dan?
Gebruikersavatar
falstring
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 776
Lid geworden op: 07 sep 2013 12:05
Kennisniveau: (2) Ervaren

#13

neen, met die outlook accounts kan het niet te maken hebben, en evenmin met wel/niet bedraad routercontact.
ik denk dat je in de webmailversie van google toch nog eens naar je instellingen moet kijken. 
Gebruikersavatar
goldenrod
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 378
Lid geworden op: 23 aug 2015 15:45
Kennisniveau: (1) Beginner
AV: AVG
AM: geen?
FW: Geen?

#14

Beste,
Bedankt voor alle raadgevingen, maar dit lukt mij niet om het in orde te brengen. Alles tot drie maal toe gecontroleerd, maar werkt niet. Het enige waar ik nog kan aan denken is het volgende. Een  gmail adres aanmaken op een andere computer met een getal erin gemaakt met numeriek klavier, en dit zelfde gmail adres (en wachtwoord).  ingeven in een laptopje dat geen numeriek klavier heeft, ingeven met de bovenste rij cijfers samen met shift. Kan dit de fout zijn??
Anders weet ik het niet meer hoor. Heb alle instellingen nog drie keer opnieuw gedaan en  gecontroleerd.
U mag anders dit topic sluiten, als dit nodig is. Alvast bedankt.
En sory dat ik probeerde op twee forums een antwoord te vinden, beetje gegaasd om een oplossing te vinden..
mvg
Patric
Gebruikersavatar
Veng
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 199
Lid geworden op: 27 feb 2015 20:30
Kennisniveau: (2) Ervaren
Contacteer:

#15

Ik sluit niets uit. Dan zou ik op die andere computer, als je daarmee wel nog kunt inloggen, even het wachtwoord in iets heel eenvoudigs veranderen en het nog eens op je eigen computer proberen.
Weet veel niet, daarom slechts garantie tot op de stoep :wink:
Vraag je niet af of je opslagmedium defect kan raken want dat gaat gebeuren! En dan?
Plaats reactie

Terug naar “Browsers, e-mailprogramma's en internet software”