Probleem Firefox, instellen proxyserver

Stel hier al uw vragen met betrekking tot het internet en aanverwante onderwerpen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Lorenzo1
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 15 sep 2019 17:15
Kennisniveau: (1) Beginner

#1

Ik wil op mijn Firefox browser een proxyserver instellen
Dat zou appeltje eitje moeten zijn als ik de aanwijzingen lees. Heb in opties , handmatig proxy server invoeren aangetikt.
Automatisch vult het vakje met code en poortnummer.
Op oke gedrukt en dacht klaar te zijn.
Maar toen ik het wilde gaan uit properen op internet; pop up, authenticatie vereist; gebruikersnaam, wachtwoord.
Wat moet ik hier invullen, heb geen idee.

Dacht eerst dat ik een code en poortnummer moest invullen van een proxyserver, maar las dat Firefox die zelf heeft.
Vandaar ook het automatisch invullen bij aanmelding.

Wie kan mij helpen?

Bij voorbaat zeer bedankt!
Gebruikersavatar
iEscape
Moderator
Moderator
Berichten: 7124
Lid geworden op: 18 okt 2010 12:50
Bericht indicaties: 3
OS: macOS Catalina 10.15.4
FW: NetBarrier X9

#2

:welkom:
Lorenzo1 schreef:Ik wil op mijn Firefox browser een proxyserver instellen
Via welke proxyserver wil je verbinding maken?
Lorenzo1 schreef:Dat zou appeltje eitje moeten zijn als ik de aanwijzingen lees. Heb in opties , handmatig proxy server invoeren aangetikt.
Automatisch vult het vakje met code en poortnummer.
Het is ook een appeltje eitje, als je weet om welke proxyserver het gaat.
Lorenzo1 schreef:Maar toen ik het wilde gaan uit properen op internet; pop up, authenticatie vereist; gebruikersnaam, wachtwoord.
Wat moet ik hier invullen, heb geen idee.
Dat is de gebruikersnaam & het wachtwoord van de proxyserver.

Zie hier uitleg wat een proxyserver precis is.
met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
Gebruikersavatar
Lorenzo1
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 15 sep 2019 17:15
Kennisniveau: (1) Beginner

#3

https://www.vpngids.nl/privacy/anoniem- ... y-servers/
Wilde de bovenste 165.227.210..53
gebruiken.

Had daarvoor op internet gekeken hoe in te stellen bij Firefox.
Last toen dat zij zelf die service hebben.
Toen ik handmatige toevoeging aan tikte, zag ik dat proxy server en poort nummer zich automatisch vulde.
Dacht dat het zo klaar was.

Daarom ook geen gebruikersnaam en wachtwoord hoeven invullen.
Gebruikersavatar
iEscape
Moderator
Moderator
Berichten: 7124
Lid geworden op: 18 okt 2010 12:50
Bericht indicaties: 3
OS: macOS Catalina 10.15.4
FW: NetBarrier X9

#4

Lorenzo1 schreef:Had daarvoor op internet gekeken hoe in te stellen bij Firefox.
Is het mogelijk om de link hier te plaatsen waar je de instructie hebt gelezen?
met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
Gebruikersavatar
Lorenzo1
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 15 sep 2019 17:15
Kennisniveau: (1) Beginner

#5

Ik ben al dagen bezig met dit probleem, internet afgezocht op dit punt.
Kan zo snel niet terugvinden wat ik allemaal heb gezien en gelezen.
Maar denk dan ik het verkeerd heb begrepen, dat het niet via Firefox zelf kan.

Toch een externe proxy server moet gebruiken.
Gebruikersavatar
iEscape
Moderator
Moderator
Berichten: 7124
Lid geworden op: 18 okt 2010 12:50
Bericht indicaties: 3
OS: macOS Catalina 10.15.4
FW: NetBarrier X9

#6

Neem dit artikel eens door.
met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
Gebruikersavatar
Lorenzo1
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 15 sep 2019 17:15
Kennisniveau: (1) Beginner

#7

Doe ik zeker. Maar nu we contact hebben. Op die lijst van proxyserver staan - vooral - code, nummers en poort nummers.
Je kunt niets aanklikken, staat geen naam bij.
Je kunt niets aanklikken. Heb nog geprobeerd die code en poortnummer in te vullen bij Firefox.
(al eerder) maar dat deed ook niets. Kan geen contact maken.
Wat kan je dan met  zo'n lijst?
Gebruikersavatar
iEscape
Moderator
Moderator
Berichten: 7124
Lid geworden op: 18 okt 2010 12:50
Bericht indicaties: 3
OS: macOS Catalina 10.15.4
FW: NetBarrier X9

#8

Bedoel je via Firefox? Ik ken zo'n lijst niet.
Normaliter zou je moeten kunnen invullen.
Is het mogelijk om een schermafbeelding hier te plaasten? Camoufleer wel jouw persoonlijke gegevens.
met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
Gebruikersavatar
Lorenzo1
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 15 sep 2019 17:15
Kennisniveau: (1) Beginner

#9

Nee geen lijst van of op Firefox.
Op internet b.v. deze lijst gevonden van goede proxy servers.
De bovenste heb ik ingevuld bij Firefox.


https://www.vpngids.nl/privacy/anoniem- ... y-servers/
Gebruikersavatar
iEscape
Moderator
Moderator
Berichten: 7124
Lid geworden op: 18 okt 2010 12:50
Bericht indicaties: 3
OS: macOS Catalina 10.15.4
FW: NetBarrier X9

#10

Lorenzo1 schreef:Op internet b.v. deze lijst gevonden van goede proxy servers.
De bovenste heb ik ingevuld bij Firefox.
Bedoel je deze:

Afbeelding

Lorenzo1 schreef:De bovenste heb ik ingevuld bij Firefox.
Zoek ik een hint via Google 'how to' >>  firefox vpn instellen zie ik dat je addons of een extensie nodig hebt.

Afbeelding

Ik zou het niet weten, ik heb nooit via Firefox uitgevoerd.
Zelf gebruik ik een betaald VPN-service, heb toen via de website van de aanbieder geactiveerd (gebruikersnaam & wachtwoord), vervolgens via hun gebruiksaanwijzing op de pc geconfigureerd.

We gaan morgen verder, ik ga  :sheep:  tellen.
met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
Gebruikersavatar
Lorenzo1
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 15 sep 2019 17:15
Kennisniveau: (1) Beginner

#11

In ieder geval al bedankt, en slaap lekker!
Gebruikersavatar
Lorenzo1
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 15 sep 2019 17:15
Kennisniveau: (1) Beginner

#12

O ja, dat was inderdaad de code en poortnummer die ik heb gebruikt!
Gebruikersavatar
Lorenzo1
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 8
Lid geworden op: 15 sep 2019 17:15
Kennisniveau: (1) Beginner

#13

Heb inmiddels via een proef abo van Goose geprobeerd de proef op de som te nemen of vpn ook werkt.
Op een discussieforum waar ik een ban heb gekregen proberen een nieuw account te maken.
Maar kwam er niet door; dit emailadres heeft een ban.

Hoe kan dat? Kunnen niet aan IP-adres mij herkennen, noch aan emailadres.
Had een nieuw emailadres aangemaakt bij een andere provider, dat dus onbekend is bij dat forum!
Is een proxy server veiliger wat betreft anonimiteit?
Plaats reactie

Terug naar “Browsers, e-mailprogramma's en internet software”