Online video’s delen op Streamable zonder registratie

Om online video’s te delen zijn YouTube en Vimeo de bekendste diensten, maar daar moet u dan wel eerst een account aanmaken. Een alternatief is een algemene file-sharing website gebruiken. Maar dan zijn de geüploade video’s niet direct afspeelbaar, zonder deze eerst te downloaden. Met een – gratis – dienst als Streamable kunt u wel online video’s delen zodat deze direct vanaf de website zijn af te spelen.

Een handige functie van Streamable is de mogelijkheid tot inkorten (croppen) van video’s. Dit kan zowel bij een lokale upload, maar ook bij een video die reeds online staat. Hiervoor hoeft u enkel de URL op te geven waarna een bepaald fragment opnieuw is te uploaden.

Zoals bij de meeste gratis online diensten het geval is, kent ook Streamable enkele beperkingen. De lengte van de video mag maximaal 10 minuten bedragen. Ook is er een limiet (1 GB) qua bestandsgrootte. Verder blijven de geüploade video’s (maar) drie maanden online staan. Voor (korte) video’s die u tijdelijk wilt delen is dat geen enorm minpunt. Denk aan instructievideo’s om iemand met een computerprobleem te helpen.

Online video's delen op Streamable

Online video’s delen via Streamable

Deze online videodienst is zonder registratie te gebruiken. Maar dan is het niet mogelijk om de geüploade video’s te beheren en de statistieken te bekijken. Met een (gratis) account is dat wel mogelijk, echter nog steeds met de eerder genoemde beperkingen. Verder is er een optie om een thumbnail voor de video toe te voegen. Ook kunt u video’s met een HTML-code op websites embedden of via de unieke URL delen.

Het uploaden werkt heel simpel, en Streamable ondersteunt nagenoeg alle gangbare videoformaten. Zie deze pagina voor meer informatie. Ook het croppen van een (langere) video om een bepaald fragment te delen werkt heel eenvoudig. Hiervoor geeft u bijvoorbeeld de URL van een YouTube-video op, waarna u het gewenste deel van de video selecteert.

Vervolgens kunt u het verkorte deel van de video uploaden. Deze functie is ook handig om snel een video-fragment te maken en lokaal op te slaan. Want na het uploaden bij Streamable is het ook mogelijk om de video weer van dit platform te downloaden. Zo heeft u geen extra videobewerkingssoftware nodig.

Over PC Web Plus

PC Web Plus biedt sinds 2008 gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen omtrent computerbeveiliging. Het team van PC Web Plus helpt u op het forum op een professionele wijze verder om problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Bekijk alle berichten van PC Web Plus →