Online bestanden versturen met KPN Secure File Transfer

Om online grote bestanden (tot 2GB) te versturen is WeTransfer één van de populairste diensten. KPN heeft als internetprovider een concurrerende dienst gelanceerd, genaamd: KPN Secure File Transfer. Met als voornaamste verschil dat de maximale bestandsgrootte 4GB is en de bestanden middels end-to-end encryptie (E2EE), op basis van AES-gcm (SHA-256) worden versleuteld.

Ook is het mogelijk om bestanden met een wachtwoord te versturen, bij WeTransfer is dat een optie die alleen in de betaalde pro-variant beschikbaar is. Na het uploaden van bestanden kunt u deze via een URL of QR-code delen. Ook is het mogelijk om de downloadlink direct via een e-mail te versturen.

Bij het gebruik van een QR-code raadt KPN het af om die via e-mail te versturen. Het advies is om een veilige en privacyvriendelijke communicatiemethode als Signal, Wire of Whatsapp. Ook kunt u instellen hoe lang de geüploade bestanden beschikbaar moeten blijven, hier heeft u de keuze uit 1 tot 7 dagen of na een X aantal keer downloaden. Standaard staat dit ingesteld op 3 dagen en 1 keer downloaden.

Online bestanden versturen met KPN Secure File Transfer

KPN Secure File Transfer gebruiken

  • Open de website van KPN Secure Filetransfer en klik in het welkomstscherm op Skip.
  • Klik op ‘drag of add your files here’ om de bestanden die wilt versturen te selecteren.
  • Stel vervolgens de bewaartermijn (1 tot 7 dagen) in en het aantal toegestane downloads.
  • Plaats vervolgens een vinkje bij de gebruikersvoorwaarden (Agree to Terms of service).
  • Aanvullende kunt u een wachtwoord instellen om de bestanden extra veilig te versturen.
  • Kik hierna op Start upload om de bestanden daadwerkelijk te uploaden.

In het vervolgscherm kunt u de downloadlink opvragen of een QR-code. De downloadlink kunt u vanuit dit venster ook direct via uw e-mailclient versturen. Zorg ervoor dat u altijd de complete link verstuurd, alles na # in de URL behoort namelijk tot publieke sleutel om het geüploade bestand te ontsleutelen.

Downloadlink met end-to-end encryptie

Van de QR-code dient u een foto of screenshot te maken, zodat de ontvanger(s) deze kunnen scannen om de bestand(en) te downloaden. De afbeelding van de QR-code kunt u ook via de rechtermuisknop opslaan en als bijlage in een e-mail of ander communicatiekanaal zoals Wire, Signal of Whatsapp versturen.

WeTransfer
KPN Secure File Transfer
Maximale bestandsgrootte
2GB
4GB
Meerdere bestanden versturen
Bestanden direct versturen via e-mail
Bestanden versturen via QR-code
Wachtwoordbeveiliging
Bewaartermijn instellen

Over PC Web Plus

PC Web Plus biedt sinds 2008 gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen omtrent computerbeveiliging. Het team van PC Web Plus helpt u op het forum op een professionele wijze verder om problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Bekijk alle berichten van PC Web Plus →