Nieuws en interesses uitschakelen in Windows 10

Een nieuwe feature in Windows 10 is de weergave van nieuws en interesses op de taakbalk. Deze widget toont onder andere informatie over het weer, het laatste nieuws en uitgelichte berichten. Dit onderdeel is gekoppeld aan Microsoft Edge Chromium, ook wanneer een andere browser als standaard in ingesteld.

Nieuws en interesses maakt gebruik van de feed van msn.com en toont op basis van uw locatie nieuws en informatie. Op zich een handige feature, maar met de standaardinstellingen is deze widget wel prominent aanwezig op de taakbalk. Via de taakbalk kunt u nieuws en interesses uitschakelen of aanpassen middels de onderstaande vier opties. De feed nieuws en interesses verwijderen kan via een registeraanpassing.

  • Pictogram en tekst weergeven.
  • Alleen pictogram weergeven.
  • Uitschakelen.
  • Taakbalk updates verminderen!

De onderstaande afbeelding illustreert de weergave op de taakbalk met de verschillende instellingen. De compacte instelling (links) met alleen het pictogram en rechts het pictogram met tekst. Hoe u deze functie aanpast of geheel uitschakelt in het register leest u verder in dit artikel.

Weergave Nieuws en interesses in Windows 10 op de taakbalk

Nieuws en interesses uitschakelen of configureren

  • Klik met de rechtermuisknop op een willekeurige (lege) plaats op de taakbalk.
  • Open het onderdeel Nieuws en interesses en kies de optie uitschakelen.

Wilt u deze functie niet volledig uitschakelen is het ook mogelijk om de widget alleen als pictogram weer te geven zonder verdere informatie. Bent u niet geïnteresseerd in bepaalde informatieblokken kunt u deze via de drie puntjes bovenaan het blok verbergen. Helaas is het (vooralsnog) niet mogelijk om items ergens anders te plaatsen, en/of zelf bepaalde items met nieuws en interesses toe te voegen.

Nieuws en interesses uitschakelen

Nieuws en interesses uitschakelen in het register

  • Open het startmenu en typ hier het commando regedit en druk op enter.
  • Klik bij de melding van het gebruikersaccountbeheer op Ja om de register editor te starten.
  • Navigeer nu na de onderstaande registersleutel of kopieer deze in de adresbalk.
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Feeds

Pas hier de D-Word waarde ShellFeedsTaskbarViewMode aan, deze waarde kunt u als volgt aanpassen.
Dubbelklik hiervoor op de waarde en pas de waardegegevens aan en klik vervolgens op OK en herstart de computer om deze wijziging door te voeren.

0 = Pictogram en tekst weergeven.
1 = Alleen pictogram weergeven.
2 = Uitschakelen.

De D-word waarde ShellFeedsTaskbarContentUpdateMode is gekoppeld aan de instelling: “Taakbalk updates verminderen”. Deze waarde is als volgt aan te passen in het register indien aanwezig.

0 = Taakbalk updates verminderen (uitgeschakeld)
1 = Taakbalk updates verminderen (ingeschakeld)

Instellingen nieuws en interesses aanpassen in het register van Windows

Over PC Web Plus

PC Web Plus biedt sinds 2008 gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen omtrent computerbeveiliging. Het team van PC Web Plus helpt u op het forum op een professionele wijze verder om problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Bekijk alle berichten van PC Web Plus →