Microsoft .NET Framework problemen verhelpen

Om problemen met .NET Framework te verhelpen kon u in het verleden gebruik maken van de Cleanup en Verification Utility. Beide tools zijn nu vervangen door de Microsoft .NET Framework Repair Tool. Middels dit hulpprogramma lost u eenvoudig problemen met de installatie of update van .NET Framework op.

  • Probeert installatieproblemen op te lossen.
  • Probeert alle geïnstalleerde versies van .NET Framework te repareren.

In het bijzonder zal het hulpprogramma de volgende taken uitvoeren:

  • Re-register Windows Installer service. It unregisters and re-registers the Windows Installer service using MsiExec.exe. Applicable regardless of the diagnosis results.
  • Restart the Windows Installer service. It stops and restarts the Windows Installer service. Applicable regardless of the diagnosis results.

Indien er aanvullende reparaties nodig zijn, zullen die na afloop van de analyse ook worden aanbevolen.

Microsoft .NET Framework Repair Tool

Via deze link kunt u de Microsoft .NET Framework Repair Tool downloaden. Voor meer informatie over deze tool kunt u deze pagina op de website van Microsoft raadplegen.

  • Klik met de rechtermuisknop op NetFxRepairTool.exe en kies de optie als administrator uitvoeren.
  • Plaats vervolgens een vinkje bij: I have read and accept the license terms en klik op Next.
  • Na de controle zal de tool aangeven welke problemen er opgelost moeten worden.
  • Klik nu op Next om door te gaan, als dit proces gereed is klikt u op Finish.

U kunt de tool ook logbestanden laten verzamelen en laten opslaan in een FixDotNet-bestand. Klik dan niet op Finish, maar op Next. Op de locatie waar de tool is gestart zal een CAB-bestand verschijnen. In dit pakket vindt u alle verzamelde gegevens om het problemen verder te kunnen analyseren.

Microsoft .NET Framework Repair Tool

Microsoft .NET Framework Setup Cleanup Tool

Voor het verwijderen van oude versies van .NET Framework kunt u via Softpedia de Cleanup Tool nog downloaden. Ook al biedt Microsoft deze tool niet meer aan, kan dit programma nog wel van dienst zijn bij het verwijderen van oudere versies, wanneer dat op de reguliere manier niet lukt.

Microsoft .NET Framework Setup Cleanup Tool

Over PC Web Plus

PC Web Plus biedt sinds 2008 gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen omtrent computerbeveiliging. Het team van PC Web Plus helpt u op het forum op een professionele wijze verder om problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Bekijk alle berichten van PC Web Plus →