Microsoft Edge Chromium opnieuw instellen en resetten

Net als iedere andere browser beschikt ook Microsoft Edge Chromium over een herstelfunctie om de browser opnieuw in te stellen. Op deze manier kunt u eenvoudig problemen verhelpen zonder de browser opnieuw te hoeven installeren. Bij het opnieuw instellen zal de start- en newtab-pagina, zoekmachine, vastgepinde tabbladen en cookies verwijderd worden. Opgeslagen favorieten, wachtwoorden en de browsegeschiedenis zullen behouden blijven. Al is het altijd raadzaam hier een back-up van te maken.

Update: zie ook dit artikel om problemen met Microsoft Edge op te lossen.

Microsoft Edge Chromium opnieuw instellen en resetten

Microsoft Edge Chromium opnieuw instellen

Als u meerdere profielen gebruikt, selecteer dan in de menubalk het profiel dat u opnieuw wilt instellen.

  • Open Microsoft Edge en klik en open het menu of druk op ALT+F.
  • Klik nu op instellingen en links op instellingen opnieuw instellen.

Klik vervolgens op het pijltje achter de instellingen terugzetten op de standaardwaarden. In het venster dat nu verschijnt klikt u op opnieuw instellen om het resetten naar de standaardinstellingen te bevestigen.

Hiermee worden de opstartpagina, nieuwe tabblad, zoekmachine en vastgemaakte tabbladen opnieuw ingesteld. Daarnaast worden alle uitbreidingen uitgeschakeld en worden tijdelijke gegevens, zoals cookies, gewist. Uw favorieten, geschiedenis en opgeslagen wachtwoorden worden niet gewist

Microsoft Edge Chromium verwijderen en (her)installeren

Als de resetfunctie de problemen niet heeft verholpen kunt u een schone installatie overwegen. Ga hiervoor naar het startmenu > instellingen en apps. Scroll in de lijst met apps en onderdelen naar Microsoft Edge en klik op verwijderen en herstart de computer.

  • Het installatiebestand van Microsoft Edge kunt u via deze link downloaden.
  • Dubbelklik op MicrosoftEdgeSetup.exe om de installatie te starten.
  • Bij de waarschuwing van gebruikersaccountbeheer klik u op JA om door te gaan.
  • De installatie start nu vanzelf waarna de browser automatisch opstart.

Lees hier hoe u na de installatie de standaard zoekmachine kan aanpassen. Als u een back-up van uw favorieten en bladwijzers in een HTML-bestand heeft opgeslagen kunt u deze via profielen weer importeren. Indien u gebruik maakt van de synchronisatiefunctie let dan wel op dat u niet een corrupt profiel synchroniseert, dan bestaat de kans dat de problemen weer terugkeren.

Over PC Web Plus

PC Web Plus biedt sinds 2008 gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen omtrent computerbeveiliging. Het team van PC Web Plus helpt u op het forum op een professionele wijze verder om problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Bekijk alle berichten van PC Web Plus →