Malwarebytes Browser Guard

Naast de alom bekende anti-malware scanner heeft Malwarebytes nu ook een programma om uw browser extra te beveiligen. Malwarebytes Browser Guard is beschikbaar voor Mozilla Firefox en Google Chrome. Deze extensie is ontworpen om zowel uw privacy als veiligheid op het internet te optimaliseren. Zo blokkeert het malafide websites, advertenties, trackers en tech support scams.

Eenmaal geïnstalleerd is de beveiliging meteen actief. Voor elke website kunt u apart instellen welke beveiligingen er actief moeten zijn. Bij vertrouwde websites kan u bijvoorbeeld het blokkeren van ads en trackers uitschakelen als u niet wil dat een website advertentie-inkomsten misloopt.

Verder kunt u de vier beveiligingsslagen ook afzonderlijk voor alle websites in- en uitschakelen. Maar dit gaat dan uiteraard wel ten kosten van de uiteindelijke bescherming. Malwarebytes Browser Guard is geen onderdeel van de anti-malware scanner. Deze browserbescherming is dus ook in combinatie met een andere beveiligingspakket te gebruiken. Naast Windows is deze extensie ook geschikt voor Mac OS.

Malwarebytes Browser Guard statistieken

Website geblokkeerd

Als Browser Guard een website blokkeert verschijnt de onderstaande melding. Met een omschrijving waarom deze website is geblokkeerd. In dit geval gaat het om een testwebsite die mogelijk malware of andere schadelijke software verspreidt. Uiteraard kan het voorkomen dat er ten onrechte een website wordt geblokkeerd. In dat geval kan u deze aan de allow list toevoegen.

  • Klik hiervoor op het logo van Malwarebytes in de menubalk van de gebruikte browser.
  • Klik op de drie puntjes en vervolgens op de allow list.
  • Hier kunt u de URL of het IP-adres van de website opgeven en uitsluiten van bescherming.

Stel een dergelijke uitzondering alleen in als u 100% zeker weet dat de website veilig is. Als u twijfelt kunt u altijd op ons forum even navragen wat u het beste kan doen. Voor vragen over producten van Malwarebytes is een special sub-forum aanwezig.

Browser Guard website geblokkeerd

Over PC Web Plus

PC Web Plus biedt sinds 2008 gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen omtrent computerbeveiliging. Het team van PC Web Plus helpt u op het forum op een professionele wijze verder om problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Bekijk alle berichten van PC Web Plus →