InPrivate of als Gast browsen in Microsoft Edge Chromium

Met Microsoft Edge Chromium kunt u op meerdere manieren op internet surfen. In de normale modus, via een InPrivate-venster, met verschillende profielen, maar ook als Gast. De gastmodus is niets meer dan een tijdelijk (nieuw) profiel in Microsoft Edge Chromium. Als deze modus actief is zal de browser geen browse- en downloadgeschiedenis, en cookies en sitegegevens opslaan.

Als gast zal Edge Chromium uw browsegegevens gescheiden houden van de ingestelde profielen. Dit geldt echter niet voor bestanden die u downloadt. De gastmodus is dan ook niet te vergelijken met de InPrivate-navigatie. Tussen beide zit namelijk een behoorlijk verschil.

InPrivate of als Gast browsen in Microsoft Edge Chromium
Wat is het verschil tussen InPrivate of als Gast browsen in Microsoft Edge Chromium?

Gastmodus in Microsoft Edge Chromium

De gastmodus is een tijdelijk (nieuw) profiel. Hiermee kunt u internetten op het apparaat van een andere gebruiker zonder het ingelogde profiel te wijzigen. In deze modus kunt u op internet surfen zonder dat er automatisch wordt ingelogd met (opgeslagen) inloggegevens van een andere gebruiker.

Wanneer de gastmodus actief is, zal Microsoft wél informatie verzamelen over de websites die u op dat moment bezoekt. Dit in tegenstelling tot een InPrivate-sessie. Als gast surft u namelijk met de instellingen van het profiel waaruit de gastmodus-sessie is gestart.

Bladeren als gast

  1. Als de browser is gestart, klik dan op het profiel-pictogram.
  2. Klik vervolgens op bladeren als gast.
  3. Er opent nu een nieuw venster met de gastmodus-sessie.
Bladeren als gast in Microsoft Edge Chromium

InPrivate-navigatie in Microsoft Edge Chromium

De InPrivate-navigatie is een privémodus waarin browsegeschiedenis, downloadgeschiedenis, cookies en sitegegevens en gegevens over het invullen van formulieren niet worden onthouden. Microsoft Edge slaat wél gedownloade bestanden op evenals nieuwe favorieten die zijn toegevoegd.

Tijdens een InPrivate-sessie verzamelt Microsoft geen informatie over websites die u bezoekt. Dit geldt echter niet voor uw internetprovider, want die zal uw browse-activiteit wel blijven registreren. Net zoals bij de gastmodus wordt bij InPrivate de sessie-data gewist nadat alle InPrivate-vensters zijn gesloten.

InPrivate-browsing

  • Als de browser is gestart, klik dan in de menubalk op de drie puntjes.
  • Klik vervolgens op een Nieuw InPrivate-venster.
  • Er opent nu een nieuw venster met de InPrivate-browsing sessie.
InPrivate-browsing in Microsoft Edge Chromium

Over PC Web Plus

PC Web Plus biedt sinds 2008 gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen omtrent computerbeveiliging. Het team van PC Web Plus helpt u op het forum op een professionele wijze verder om problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Bekijk alle berichten van PC Web Plus →