Hoe werkt Revo Uninstaller om software te verwijderen?

In Windows 10 kunt u via het configuratiescherm of via apps en onderdelen software verwijderen. Revo Uninstaller is daar een handige aanvulling op. Dit programma werkt op basis van de ingebouwde functie in Windows en de uninstaller van de betreffende software. Revo voert eerst het verwijderprogramma uit en vervolgens scant het naar resterende en tijdelijke bestanden die mogelijk zijn achtergebleven.

Naast reguliere software kunt u met Revo Uninstaller ook Windows apps verwijderen. Middels de diverse hulpprogramma’s zijn de automatisch opstartende programma’s te beheren. Vanuit dit venster kunt u ook de geïnstalleerde browser(s), Windows en Office opschonen. De mogelijkheid om software geforceerd te de-installeren en browser-extensies te verwijderen is alleen beschikbaar in de pro-versie.

Revo Uninstaller kunt u via deze link downloaden. Naast het installatiepakket is er ook een portable versie beschikbaar. Deze versie kunt u via deze link downloaden.

Revo Uninstaller software overzicht

Hoe werkt Revo Uninstaller en de Zoekmodus?

Wanneer u Revo Uninstaller opent ziet u meteen het overzicht van de geïnstalleerde software. Om een programma te verwijderen selecteert u deze en klik u op de knop de-installeren. Vooraf het verwijderen krijgt u de mogelijkheid om een systeemherstelpunt aan te maken. Klik hierna op doorgaan, nu zal eerst het verwijderprogramma van het softwarepakket zelf uitgevoerd worden.

Sommige uninstallers van een softwarepakket vereisen een herstart na verwijderen. Meestal gaat dit om een delete-on-reboot functie om bepaalde (beveiligde) items te verwijderen. Dit komt voornamelijk voor bij antivirus- en andere beveiligingssoftware. Volgens de FAQ van Revo kunt u deze stap overslaan en verder gaan met de zoekmodus van Revo en daarna handmatig de computer herstarten.

In het venster analyseren en de-installeren kunt u middels de zoekmodus op drie manieren zoeken naar eventuele achtergebleven bestanden en verwijzingen in het register van Windows. Standaard is hier de optie middelmatig geselecteerd. Desgewenst kunt u ook kiezen voor de optie veilig of grondig.

Software verwijderen met Revo Uninstaller

Nadat u op de doorzoeken hebt geklikt verschijnt er na de scan (analyse) een overzicht van de bestanden en/of vermeldingen in het register van Windows die zijn achtergebleven. Klik hier op voltooien waarna er een waarschuwing verschijnt of u zeker weet of u de registerverwijzingen wilt verwijderen. Klik hier op Ja en volg deze stappen nu ook bij de achtergebleven bestanden en mappen.

Rommelbestanden opruimen

Via de knop hulpprogramma’s kunt rommelbestanden (junk files) opruimen. Middels deze functie kunt u scannen naar achtergebleven bestanden van programma’s die u al eerder – zonder Revo – gedeïnstalleerd heeft. Klik hiervoor op rommelbestanden en vervolgens op doorzoeken. Dit kan enige tijd in beslag nemen, waarna u kunt selecteren welke bestanden u wel of niet wilt verwijderen.

Rommelbestanden opruimen met Revo Uninstaller

Over PC Web Plus

PC Web Plus biedt sinds 2008 gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen omtrent computerbeveiliging. Het team van PC Web Plus helpt u op het forum op een professionele wijze verder om problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Bekijk alle berichten van PC Web Plus →