Hoe kan je winkelen in Microsoft Edge uitschakelen!

Microsoft heeft een nieuwe versie van de Edge-browser uitgebracht. Deze versie bevat een (verbeterde) winkelfunctie. De browser kan nu kortingsbonnen weergeven waarmee u geld kunt besparen. Ook is Edge nu in staat om prijzen te vergelijken en u de laagste voor te stellen.

Als er couponcodes beschikbaar zijn verschijnt in de adresbalk kortstondig de melding: Deze site heeft coupons! Met daarachter een pictogram om de optie winkelen in Microsoft Edge te openen. Via de optie meer weergeven kunt alle gevonden coupons weergeven en de prijzen vergelijken.

De winkelfunctie is niet helemaal nieuw, die was ook al in de klassieke Edge-browser aanwezig. Indien u dit als lastig of hinderlijk ervaart, kunt u de optie winkelen in Microsoft Edge uitschakelen onder services bij ‘edge://settings/privacy’. Of via Instellingen > Privacy, zoeken en services.

Winkelen in Microsoft Edge uitschakelen
Winkelen in Microsoft Edge – Deze site heeft couons!

Elke coupon toont een unieke kortingscode, de website waarop deze geldig is. Door op de couponcode te klikken kopieert u deze naar het klembord. Op deze manier is de code eenvoudig via Ctrl + V (plakken) op de betreffende website in te voeren.

Winkelen in Microsoft Edge uitschakelen

Deze (nieuwe) functie is standaard geactiveerd na installatie of update. Het is dus geen opt-in functie die u optioneel kunt inschakelen. Daarom is het denkbaar dat u helemaal niet op zo’n functie zit te wachten, op de onderstaande wijze kunt u de winkelfunctie van Edge gelukkig eenvoudig uitschakelen.

  • Open Microsoft Edge en druk op de toetscombinatie ALT + F en klik op instellingen in het menu.
  • Of kopieer en plak deze regel: edge://settings/privacy in de adresbalk en druk op enter.
  • Klik links in het venster op Privacy, zoeken en services en scroll naar het gedeelte Services.
  • Schakel hier de optie: “Bespaar tijd en geld met winkelen in Microsoft Edge” uit.
  • Herstart hierna de browser om de gemaakte wijziging door te voeren.
Bespaar tijd en geld met winkelen in Microsoft Edge
We zoeken automatisch de beste prijzen en waardebonnen op het web terwijl u winkelt.

Over PC Web Plus

PC Web Plus biedt sinds 2008 gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen omtrent computerbeveiliging. Het team van PC Web Plus helpt u op het forum op een professionele wijze verder om problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Bekijk alle berichten van PC Web Plus →