Handgeschreven tekst kopiëren met Google Lens

U heeft vast weleens gehoord van OCR-software waarmee het mogelijk is om (handgeschreven) teksten in te scannen en te bewerken. Maar dit kan nu ook met Google Lens. Voor deze app heeft Google een update uitgebracht zodat het middels beeldherkenningstechnologieën ook handgeschreven tekst kan herkennen.

Een net en duidelijk handschrift is wel een vereiste, maar dat spreekt natuurlijk voor zich. Dit geldt immers ook voor OCR-software. Het voordeel van Google Lens is dat u voor deze applicatie geen scanner nodig hebt. Deze app maakt namelijk gebruik van de camera van uw smartphone.

Google Lens is voor Android als iOS beschikbaar, met deze app kunt u dus eenvoudig handgeschreven tekst kopiëren, digitaliseren, bewerken en even snel doormailen. Hiervoor heeft u wel een Google-account nodig, en dient u daarmee op zowel uw smartphone als computer ingelogd te zijn.

Hoe werkt Google Lens

  • Open de app en rich de camera van uw smartphone op de tekst die u wilt kopiëren.
  • Selecteer vervolgens de tekst die u wilt kopiëren en klik op copy text.
  • De tekst die nu op het klembord staat kunt u nu in een document of e-mail plakken.

Middels de functie “copy to computer” kunt u deze tekst ook bewerken in Google Docs. Open hiervoor een nieuw document en klik op bewerken en plakken. Zo kunt u heel gemakkelijk notities, maar ook getypte tekst digitaliseren en verder uitwerken. In de onderstaande animatie is de werking beknopt weergegeven.

Google Lens

Naast handgeschreven tekst kopiëren kunt u deze door Google Lens ook voor laten voorlezen. Dit kan met de Listen-functie, ook hier is het weer een kwestie van het selecteren van tekst en dan op listen te klikken. Dit is wel een handige functie als u niet weet hoe een bepaald woord in een nieuwe taal uitspreekt, ook is het mogelijk om woorden en gedeeltes tekst te laten vertalen.

Avatar

Over PC Web Plus

PC Web Plus biedt sinds 2008 gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen omtrent computerbeveiliging. Het team van PC Web Plus helpt u op het forum op een professionele wijze verder om problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Bekijk alle berichten van PC Web Plus →