ESET Online Scanner als second opinion

Om uw computer te beschermen tegen malware is een beveiligingspakket zoals een virusscanner een minimale vereiste. Over het algemeen ligt de detectiegraad van beveiligingssoftware tussen de 98 en 100 % zoals uit de testresultaten van AV-test blijkt. Er bestaat dus een kleine kans dat malware en andere schadelijke (ongewenste) software langs uw gebruikte beveiliging weet te glippen. Als extra controle is de ESET Online Scanner dan een handig programma om periodiek te gebruiken.

Het voordeel van deze gratis virusscanner van ESET is dat het reclamevrij is en zonder registratie te gebruiken is. Ook is het programma in het Nederlands beschikbaar en biedt het een uitstekende virus- en malware-detectie. Met de mogelijkheid voor het uitvoeren van automatische controles. Maar het biedt geen actieve bescherming, dit programma zal namelijk niet continu op de achtergrond actief zijn.

ESET Online Scanner downloaden en installeren

De online scanner van ESET kunt hier downloaden of via deze directe link. ESET biedt in deze scanner drie scantypen aan. Een snelle scan om potentieel kwetsbare onderdelen van het systeem te controleren. Een Volledige scan die de gehele computer scant. En een aangepast scan om een bepaalde map, schijf of een verwisselbaar station te scannen.

ESET Online Scanner Scantype

Potentieel Ongewenste Toepassingen

ESET kan potentieel ongewenste toepassingen detecteren en biedt daarvoor twee opties aan. Automatisch in quarantaine laten plaatsen of detecteren maar niet in quarantaine laten plaatsen. Het voordeel van de laatste optie is dat u na een scan zelf kunt bepalen of u het gevonden item in quarantaine wilt plaatsen. Met het oog op false positives is dit de aanbevolen optie om te gebruiken.

Na het scannen is het handig om het scanlogboek op te slaan, zeker als er bedreigingen zijn gevonden die in quarantaine zijn geplaatst. ESET houdt namelijk niet zelf een historie van logboeken en scans bij. Het scanlogboek kan ook van pas komen als er iets is verwijderd waarvan u niet zeker bent of het wel om een bedreiging gaat maar om een legitiem bestand. Middels het scanlogboek kunnen wij u op ons forum dan advies geven.

Scan uw computer elke maand

Middels een periodieke scan zal ESET elke maand uw computer automatisch scannen. U kunt deze optie zelfs gebruiken als u beveiligingssoftware van een andere antivirusleverancier gebruikt. Dus gewoon als extra controle. De dag en het tijdstip waarop een periodieke scan uitgevoerd zal worden kunt u via het hoofdscherm onder instellingen naar wens aanpassen.

ESET Online Scanner periodieke scan

Over PC Web Plus

PC Web Plus biedt sinds 2008 gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen omtrent computerbeveiliging. Het team van PC Web Plus helpt u op het forum op een professionele wijze verder om problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Bekijk alle berichten van PC Web Plus →