Emsisoft Browser Security

Om uw browser (en daarmee ook uw computer) extra te beveiligen tegen schadelijk software en misleidende websites heeft Emsisoft een gratis browserextensie beschikbaar. De browserbeveiliging van Emsisoft blokkeert niet alleen websites die malware verspreiden. Maar biedt ook bescherming tegen phishing-aanvallen en frauduleuze sites die wachtwoorden proberen te stelen.

De browserbeveiliging van Emsisoft is geschikt voor Mozilla Firefox, Google Chrome en Microsoft Edge. Maar deze extensie is ook compatibel met andere browsers die gebaseerd zijn op Chromium zoals Opera. Via de onderstaande links kunt u de juiste versie voor uw browser downloaden en installeren.

Hoe werkt de browserbeveiliging van Emsisoft?

Bij het bezoeken van een website zal Emsisoft een hashwaarde van de domeinnaam creëren. De websites die u als internetgebruiker bezoekt worden niet in leesbare vorm verzonden. In plaats van URL’s in platte tekst, ziet Emsisoft alleen gecodeerde delen van de hyperlink die u bezoekt.

Emsisoft Browser Security is verder geheel cloudgebaseerd en maakt gebruik van dezelfde database als de surfbeveiliging van Emsisoft Anti-Malware. Omdat het deel uitmaakt van de browser en zo toegang heeft tot de pagina-inhoud kan het meer geavanceerde detectiemethoden gebruiken. Met name de detectie van phishing-websites zal hierdoor aanzienlijk beter zijn.

Emsisoft Browser Security
Voorbeeld van een website die is geblokkeerd.

Conclusie

De meeste browsers hebben tegenwoordig al een bescherming tegen misleidende en gevaarlijke websites aan boord. Ook virusscanners en andere beveiligingssoftware bevat vaak een dergelijke functie. Dat neemt echter niet weg dat deze extensie een waardevolle toevoeging is voor het optimaliseren van uw online veiligheid.

Een minpunt is wel dat als u een waarschuwing negeert – wat uiteraard niet aan te bevelen is – en de geblokkeerde website toch opent er automatisch een uitsluiting wordt ingesteld. Bij schadelijke websites kan dit wel enig risico met zich meebrengen. Het uitsluiten van websites zou eigenlijk een optionele optie moeten zijn en geen automatische.

Over PC Web Plus

PC Web Plus biedt sinds 2008 gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen omtrent computerbeveiliging. Het team van PC Web Plus helpt u op het forum op een professionele wijze verder om problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Bekijk alle berichten van PC Web Plus →