Cloudflare komt met gratis VPN-Dienst voor Windows en MacOS

Het Amerikaanse internetbedrijf Cloudflare bekend van onder meer het aanbieden websitebeveiliging en netwerkservices als DDoS-bescherming, werkt aan een gratis VPN-dienst. Vorig jaar verscheen WARP al voor Android en iOS, maar werkt nu ook een versie voor Windows en MacOS. Cloudflare laat in een blogbericht weten dat dit één van de meest gestelde verzoeken van vorig jaar was.

Precies één jaar geleden op 1 april kondigde Cloudflare de bèta van 1.1.1.1 met WARP voor Android en iOS aan. En in september van 2019 verscheen de eerste release, het bedrijf verwacht dat de versie voor Windows en MacOS in een identieke tijdsspanne verschijnt. Dus wellicht (ook) september dit jaar.

De WARP-client voor Windows en MacOS werkt via efficiënte WireGuard-protocol om internetverbindingen te beveiligen en te voorkomen dat deze door uw ISP kan worden bespioneerd. Net als WARP 1.1.1.1 mobiele app, is deze gratis voor Windows en MacOS.

Hoe werkt WARP van Cloudflare?

De WARP-cliënt zal net als de mobiele versies werken via het Wireguard VPN-protocol. Security.nl meldt dat dit protocol UDP-gebaseerd is. UDP is een eenvoudiger dan het TCP/IP-protocol. Het TCP/IP-procotol is betrouwbaarder en zal het in tegenstelling tot UDP niet afgeleverde TCP-pakketten opnieuw versturen. Voor meer informatie kunt u de onderstaande links raadplegen voor meer informatie.

In het geval van Cloudflare zou het gebruik van UDP niet onveiliger of onbetrouwbaarder zijn. WARP verstuurt immers UDP-pakketten waarin ook volledige TCP/IP-paketten zijn opgenomen. Het WireGuard-protocol van WARP maakt gebruik van een versleutelde payload met een complete TCP-header data volledig en betrouwbaar af te leveren.

Naast de gratis versies van WARP zal er ook een abonnementsvorm (WARP +) komen voor nog snellere / betere internetsnelheden. Bestaande WARP + -gebruikers zullen als eerste een invite krijgen om deze te testen op Windows of MacOS en de optie om extra apparaten met korting toe te voegen.

Ook is het mogelijk om u aan te melden als bètatester, dit kan via deze link. U ontvangt dan (te zijner tijd) een uitnodiging om de bèta versie uit te proberen. Gebruikers van Linux kunnen zich nog niet aanmelden, maar Cloudflare heeft wel laten weten dat er ook een WARP-cliënt voor Linux op de planning staat.

Avatar

Over PC Web Plus

PC Web Plus biedt sinds 2008 gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen omtrent computerbeveiliging. Het team van PC Web Plus helpt u op het forum op een professionele wijze verder om problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Bekijk alle berichten van PC Web Plus →