CCleaner introduceert Statuscontrole

In de nieuwste versie van CCleaner is het eenvoudig opschonen in een gebruiksvriendelijker jasje gestoken. Ook zijn er een aantal hulpprogramma’s toegevoegd om de snelheid en beveiliging van uw computer op te peppen. Daarom heeft de clean-functie een nieuwe naam gekegren. De statuscontrole in CCleaner (Health Check) doet namelijk meer dan alleen uw computer opschonen.

Helaas zijn bepaalde nieuwe functies alleen beschikbaar in de betaalde PRO-versie van CCleaner. Dit gaat om de functie om opstart-apps uit te schakelen en het automatisch updaten van apps. In de gratis versie zal de statuscontrole in CCleaner alleen trackers en ongewenste bestanden verwijderen.

Download altijd de slim-versie van CCleaner, dit installatiebestand bevat namelijk geen (onnodige) extra’s. Er is ook een portable-versie beschikbaar en die is via deze link te downloaden.

Statuscontrole in CCleaner gebruiken

Met een sippe smiley toont CCleaner de status van uw computer aan, met de boodschap dat er een paar problemen zijn gevonden. Net als in voorgaande versies kunt u uw computer in een paar muisklikken opschonen. Naast deze vernieuwde functie is ook het aangepast opschonen nog aanwezig. Zoals eerder beschreven is het uitschakelen en updaten van apps niet beschikbaar in de gratis versie.

CCleaner problemen gevonden

Nieuw in versie 5.64

Deze versie van CCleaner zal ook ondersteuning bieden voor de browser Edge Chromium die Microsoft binnen niet al te lange tijd via Windows Update zal uitrollen. Deze browser zal dan de eerdere (eigen) versie van Edge vervangen. Meer informatie over Microsoft Edge Chromium en hoe u deze browser al kunt installeren kunt u vinden op ons forum.

Wilt u de twee (nieuwe) functies van de statuscontrole uitproberen die alleen in de professional-versie beschikbaar zijn kunt u via opties de gratis proefperiode starten. Na de proefperiode van 14 dagen kunt u gewoon weer terugkeren naar de gratis versie indien u dat wenst.

CCleaner gratis proefperiode

Over PC Web Plus

PC Web Plus biedt sinds 2008 gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen omtrent computerbeveiliging. Het team van PC Web Plus helpt u op het forum op een professionele wijze verder om problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Bekijk alle berichten van PC Web Plus →