BullGuard Antivirus 2020 – Review

Om uw computer te beveiligen zijn er talloze beveiligingsproducten beschikbaar. In deze review neem ik BullGuard Antivirus 2020 onder de loep. Het antiviruspakket is de goedkoopste beveiligingsoplossing in het assortiment van BullGuard. In tegenstellingen tot de duurdere pakketten beschikt het niet over een firewall, identiteitsbescherming, ouderlijk toezicht en een optie tot het maken van back-ups.

De Windows Firewall biedt tegenwoordig een uitstekende bescherming. Een aparte firewall of aanvulling op de firewall van Windows 10 is dus niet een héél noodzakelijk iets. Als u geen gebruik zal maken van de extra functies in de duurdere pakketten is het zonde van uw geld om zo’n licentie aan te schaffen.

Het gaat immers om de bescherming tegen malware en andere schadelijke software, en die bescherming is in alle pakketten van BullGuard gelijk. Het is dus niet zo dat antivirus-software minder bescherming biedt dan een internet security pakket. Via deze link kunt u de verschillende pakketten vergelijken.

BullGuard Antivirus BullGuard Internet Security BullGuard Premium Protection
BullGuard Antivirus
BullGuard Antivirus
BullGuard Antivirus
€ 29,99
€ 59,99
€ 89,99
BullGuard Antivirus bestellen
BullGuard Internet Security bestellen
BullGuard Premium Protection bestellen

Tip! BullGuard heeft met enige regelmatig zeer aantrekkelijke aanbiedingen met kortingen tot wel 60%. Discounts en kortingen kunt u eenvoudig via deze link checken.

Wat is er nieuw in BullGuard Antivirus 2020?

Dat is in ieder geval niet de gebruikersinterface! Want die is al jaren hetzelfde, in dat opzicht is BullGuard redelijk conservatief te noemen. Dit bedoel ik niet in negatieve zin, want verandering is immers niet altijd (ook) een verbetering. Elke verandering is onderhevig aan gewenning,

Wat wel nieuw is betreft de deep-learningmethoden in BullGuard Antivirus. Deze beveiligingstechnologie kan nieuwe en geavanceerde malware makkelijker detecteren zonder gebruik te maken van definities. Dit zorgt ervoor dat zero-day-malware waar nog geen remedie voor is, toch geïdentificeerd en verwijderd kan worden. Een dergelijke bescherming resulteert dan ook in goede testresultaten bij o.a. AV-test.org.

BullGuard Antivirus 2020

Kwetsbaarhedenscanner

Naast actieve bescherming tegen malware is de kwetsbaarhedenscanner een belangrijke module om de computer te beveiligen. Deze beschermingslaag blokkeert applicaties die malware downloaden of stiekem inladen als shadow-proces in een legitieme applicatie. BullGuard Antivirus controleert automatisch de authenticiteit van toepassingen middels een digitale handtekening. Deze methode zorgt er dus voor dat legitieme applicaties niet zomaar geïnfecteerd kunnen worden.

Verder attendeert dit beveiligingspakket u op ontbrekende beveiligingsupdates en waarschuwt u als er met een onveilig WiFi-netwerk verbinding wordt gemaakt. Daarom is het installeren van updates voor Windows, maar ook al uw andere software up-to-date houden heel belangrijk voor de algehele veiligheid van uw computer. BullGuard houdt dus een extra oogje in het zeil.

BullGuard Kwetsbaarhedenscanner

Conclusie

Qua gebruikersgemak is de virusscanner van BullGuard een uitstekend alternatief voor Windows Defender of andere gratis virusscanner(s). Geen moeilijke menu’s met allerlei instellingen, maar gewoon een no-nonsense interface waar iedere computergebruiker gemakkelijk zijn weg in kan vinden.

BullGuard Antivirus 2020 is dus zeker een aanrader voor iedereen die liever een betaalde virusscanner gebruikt dan een gratis versie. Net als andere antivirusfabrikanten biedt ook BullGuard upgrades aan. Deze kunt u naar wens configureren en geheel zelf bepalen welke upgrades u wilt.

Ons advies! Koop een licentie voor BullGuard Antivirus, Internet Security of Premium Protection via deze link met aanzienlijke korting indien beschikbaar. Zoals eerder beschreven kunt u wel 20% tot 60% korting krijgen op een jaarlicentie verkrijgen door de discounts en aanbiedingen in de gaten te houden.

Avatar

Over PC Web Plus

PC Web Plus biedt sinds 2008 gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen omtrent computerbeveiliging. Het team van PC Web Plus helpt u op het forum op een professionele wijze verder om problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Bekijk alle berichten van PC Web Plus →