Bing uitschakelen in het Startmenu en Windows Zoeken

Het zoekvak op de taakbalk en de zoekfunctie in het startmenu is gekoppeld aan de zoekmachine Bing van Microsoft. Met een aanpassing in het register van Windows was het mogelijk om Bing uit het startmenu en Windows Search te verwijderen. Maar vanaf Windows 10 versie 2004 was dat niet meer mogelijk. Dit ging om de DWORD-waarde “BingSearchEnabled”.

Inmiddels is er een nieuwe register-tweak waarmee het mogelijk is om Bing uit te schakelen. Dit heeft als voordeel dat lokale zoekresultaten sneller getoond worden. Windows Search zal het trefwoord namelijk niet meer via Bing opzoeken. Ook zal deze aanpassing advertenties in Windows Search blokkeren omdat de verbinding met de Bing-services van Microsoft wordt verbroken.

Bing verwijderen in het Startmenu en Windows Search

Bing uitschakelen in het register

Voordat u wijzigingen in het register aanbrengt is het raadzaam om vooraf een systeemherstelpunt of een back-up van het register te maken. Na deze aanpassing is het niet meer mogelijk om via het zoekveld op de taakbalk op internet te zoeken. Alleen lokaal zoeken is na deze wijziging nog mogelijk.

  • Open het startmenu en typ hier het commando regedit en druk op enter.
  • Klik in het scherm van gebruikersaccountbeheer op ja om het register te openen.
  • Maak nu als eerste een back-up, zie de onderstaande video hoe u dat doet.

Navigeer in het Windows register nu naar de onderstaande registersleutel. Of kopieer en plak de regel in de adresbalk van de Register-editor.

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Explorer
  • Klik met de rechtermuisknop op een wit gedeelte en kies Nieuw > DWORD (32bits)-waarde.
  • Geef deze nieuwe waarde de naam DisableSearchBoxSuggestions en druk op enter.
  • Dubbelklik op de aangemaakte waarde en geef bij waardegegevens het cijfer 1 op en klik op OK.
  • Sluit het register en start hierna de computer opnieuw op.

Wilt u het zoeken via Bing weer inschakelen kunt u de waarde weer verwijderen of de waardegegevens aanpassen naar 0. Ook na deze aanpassing dient de computer herstart te worden om de wijziging door te voeren.

Bing uitschakelen in Windows 10

Over PC Web Plus

PC Web Plus biedt sinds 2008 gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen omtrent computerbeveiliging. Het team van PC Web Plus helpt u op het forum op een professionele wijze verder om problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Bekijk alle berichten van PC Web Plus →