AnyDesk als alternatief voor TeamViewer

Om op afstand verbinding met een andere computer te maken is TeamViewer wellicht de bekendste externe bureaubladsoftware. Echter zijn er ook alternatieven zoals AnyDesk, leuk feit is wel dat dit programma is ontwikkeld door een aantal oud-medewerkers van TeamViewer. Dit programma is voor particulier gebruik gratis te downloaden en direct te gebruiken zonder het te hoeven installeren.

Een remote-desktop-programma zoals AnyDesk is erg handig om op afstand computerproblemen bij vrienden, familie of kennissen op te lossen. Maar ook om bijvoorbeeld snel een computer in je eigen thuisnetwerk over te nemen. Naast de Windows-versie is AnyDesk ook te gebruiken op Linux, Mac OS, iOS en Android. Zo kunt u ook andere systemen en mobiele apparaten op afstand overnemen.

AnyDesk gebruiken en installeren

Na het downloaden kunt u het programma direct gebruiken als portable applicatie, maar u kunt er ook voor kiezen in het te installeren. Het voordeel van installeren is dat het programma dan automatisch updates ontvangt. Met de optie om deze wel te downloaden maar te vragen om te installeren.

Om een verbinding met een andere computer te maken genereert AnyDesk een negen-cijferig adres waaraan een wachtwoord is te koppelen. Om verbinding met een externe computer te kunnen maken heeft u dat adres nodig. Bij externe verbindingen is het aanbevolen om een (tijdelijk) wachtwoord in te stellen. Meer informatie over de gebruikte beveiligingstechnieken kunt u hier nalezen.

Verder is AnyDesk uitgerust met een verkenner om makkelijk bestanden tussen systemen te kunnen uitwisselen. En een mogelijkheid om een systeem op afstand te kunnen herstarten of vergrendelen. Ook is er een chat-functie aanwezig om met elkaar te kunnen communiceren.

PC hulp op afstand in 3 stappen

  • Download AnyDesk (directe link) en open het programma.
  • Voer het negen-cijferig AnyDesk-adres in van de externe computer.
  • Klik op de groene knop verbinden (connect).
PC hulp op afstand met AnyDesk in 3 stappen

AnyDesk in uw thuisnetwerk

Een handige functie van AnyDesk is het zoeken binnen eigen netwerk. Op deze manier scant het programma in uw thuisnetwerk naar AnyDesk-clients om zo gemakkelijk met een andere computer verbinding te kunnen maken.

AnyDesk gebruiken in uw thuisnetwerk

Over PC Web Plus

PC Web Plus biedt sinds 2008 gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen omtrent computerbeveiliging. Het team van PC Web Plus helpt u op het forum op een professionele wijze verder om problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Bekijk alle berichten van PC Web Plus →