10 GB gratis online opslagruimte bij pCloud – Review

Om bestanden (of back-ups) online op te slaan bestaan er meerdere clouddiensten. Het Zwitserse pCloud is zo’n dienst waar u gratis toegang krijgt tot 10 GB opslagruimte. Voor meer opslagcapaciteit: 500 GB tot 2 TB zijn er betaalde abonnementen beschikbaar. Zowel als jaarabonnement, als éénmalige betaling voor een lifetime (one-time-payment) abonnement.

Na de registratie van een gratis account is de volledige 10 GB nog niet beschikbaar. Hiervoor dient u eerst een aantal stappen uit te voeren om meerdere GB’s te unlocken. Dit kan door uw e-mailadres te verifiëren, de cliënt-software te installeren en vrienden uit te nodigen. Tevens is er periodiek een verloting waarbij u 500 GB opslagruimte te winnen.

Gratis online opslaruimte bij pCloud
Unlock meer schijfruimte door vrienden uit te nodigen via pCloud

Registratie en installatie van de pCloud Drive App

  • Via deze link kunt u een gratis account bij pCloud registreren.
  • Na registratie ontvangt u een e-mail om uw e-mailadres te verifiëren.
  • Vervolgens kunt u direct inloggen op het dashboard om uw account te beheren.

Om via de Windows Verkenner toegang te krijgen tot de opslagruimte van pCloud kunt u gebruik maken van de cliënt-software. Dit programma kunt u hier downloaden en is beschikbaar voor Windows, MacOS, iOS, Linux, Android en als add-on voor Google Chrome, Firefox en Opera.

pCloud integratie in de Windows Verkenner
Via de cliënt-software is de opslagruimte via de Verkenner direct toegankelijk.

Mappen en bestanden delen en synchroniseren

Via het dashboard kunt u mappen en bestanden delen, ook is het mogelijk om het uploaden van bestanden toe te staan. Op deze manier kunnen vrienden of familie bijvoorbeeld ook foto’s uploaden en delen. Verder is het mogelijk om mappen en bestanden met een wachtwoord te beveiligen. Helaas is het met een gratis account niet mogelijk bestanden online te versleutelen. Wel is dit 14 dagen gratis uit te proberen.

Verder is het mogelijk om lokale mappen met pCloud te synchroniseren. Dit is via de cliënt-software in te stellen. Open hiervoor de pCloud Drive App in Windows via de taakbalk en voeg een nieuwe Sync toe. Nu zal deze map automatisch met inhoud geupload worden. Het is ook mogelijk een andere map te kiezen.

Mappen synchroniseren met de pCloud Drive

Werk samen met anderen via shares

De pCloud Drive biedt ook de mogelijkheid om shares in te stellen zodat u met anderen kunt werken aan bestanden in een bepaalde map. Zo kunt u bijvoorbeeld met collega’s of klasgenoten gezamenlijk aan een project werken. Hier kunt u aangeven of bestanden alleen te bekijken zijn of ook te bewerken zijn. Shares werken op basis van uitnodiging per e-mail.

Backups van andere clouddiensten

pCloud biedt ook de mogelijkheid om backups van andere clouddiensten te maken. Momenteel is dat mogelijk voor Google Drive, Dropbox en OneDrive. De back-up-functie kunt u online via het dashboard instellen. Klik hier op backup settings om pCloud te verbinden met een andere clouddienst.

pCloud backups clouddiensten

Over PC Web Plus

PC Web Plus biedt sinds 2008 gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen omtrent computerbeveiliging. Het team van PC Web Plus helpt u op het forum op een professionele wijze verder om problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Bekijk alle berichten van PC Web Plus →